Dolar 32,2494
Euro 34,7583
Altın 2.437,12
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Sağlıklı Kedi Cinsleri

Sağlıklı Kedi Cinsleri
Aksaray Anadolu AŞ
24 Mart 2022 16:59

Evlat edinmek için sağlıklı bir kedi cinsi bulmaya çalışıyorsanız bu listede sizin için bir şeyler var. İşte, beraber yaşamak isteyebileceğiniz kedi cinsleri…

Ragamuffin

Ragamuffin, Ragdoll kedisine çok benzer. Ragamuffin’ler çok kabarık ve çok tatlı olarak bilinirler – sosyaldirler ve insanlarla vakit geçirmeyi severler! Dahası, genel olarak oldukça sağlıklıdırlar. Ragamuffinler tipik olarak yaklaşık 13 yıl yaşar. Kalp hastalığına veya böbrek hastalığına yatkın olabilseler de (genetik mutasyon nedeniyle), Ragamuffinler genellikle sağlıklı, mutlu kedilerdir.

Rus Mavisi

Hiçbir kedi ırkı sağlık sorunlarından %100 muaf değildir, ancak Rus Blues ile tehlikeli hastalık şansı daha düşüktür çünkü bu cins herhangi bir yaygın genetik bozukluk taşımamaktadır. Rus Mavilerinde biraz yaygın olan tek durum mesane taşlarıdır. Rus Blues, 13 yıldan fazla bir yaşam beklentisi olan güzel kedilerdir.

Savannah

Savannah kedileri, Afrika Servallerinden türemiştir ve oldukça yeni bir türdür.  Savannah’ların kendine özgü bir altın sarısı rengi tüyleri ve sivri kulakları vardır. Ayrıca büyük ölçüde sağlıklıdırlar ve herhangi bir önemli hastalığa eğilimli değildirler. Bununla birlikte, bu cins hala oldukça yeni ve araştırmacılar, Serval ve evcil ev kedisi arasındaki bu melez hakkında daha fazla şey öğreniyorlar.

Bombay

Bombay kedisi, neredeyse kara panter gibi görünen ve çok fazla enerji ve güce sahip kaslı bir kedidir. Bombay’lar hipertrofik kardiyomiyopatiye eğilimlidir, ancak diğer birçok kedi türü de öyledir. Bu, kedilerde en yaygın kalp hastalığı şeklidir. HCM’nin ötesinde, Bombay’lar genellikle sağlıklıdır. Sadece kedinizin diyetini ve kilosunu kontrol ettiğinizden emin olun, çünkü Bombay’lar yemek yemeyi sever!

Amerikan Shorthair

American Shorthair, harika bir aile hayvanı yapan popüler bir kedi türüdür. Akıllı ve sevgi dolu American Shorthair kedileri de çok sağlıklı olma eğilimindedir.

Britanya Shorthair

Tıpkı Amerikalı meslektaşları gibi, okyanusun diğer ucundaki bu kedi ırkı oldukça sağlıklı bir hayvan türüdür. Britanya Shorthair sahibiyseniz, DNA testi ile kolayca görülebilen hemofili B’ye dikkat edin. Ek olarak, herhangi bir kedi ırkında olduğu gibi, yıllık veteriner muayeneleri planladığınızdan ve kedinizin kilosuna dikkat ettiğinizden emin olun.

Linki tıklayarak Work and Travel programı hakkında da bilgi alabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.