Dolar 32,3706
Euro 35,0351
Altın 2.323,12
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Sahip çıkılmayan hastane sağlık ocağı konumuna düştü

İl Sağlık Müdürlüğü’nün sahip çıkmadığı Eskil Devlet Hastanesi, sağlık ocağı konumuna düştü.
Eskil ve bölgesi de dahil olmak üzere yaklaşık 70 binden daha fazla nüfusa hizmet veren Eskil Devlet Hastanesi son günlerde, İl Sağlık Müdürlüğü’nün ilgisizliği sonucu adeta Sağlık Ocağı durumuna getirildi.

Sahip çıkılmayan hastane sağlık ocağı konumuna düştü
Aksaray Anadolu AŞ
29 Temmuz 2021 10:37

Aksaray’ın hastaneye hiç sahip çıkmadığını düşünen vatandaşlar,” Burası ilçe. Ortaköy halkı ne kadar değerliyse, Eskil halkı da o kadar değerli. Artık çifte standardı bırakın” diye tepkilerini dile getirdiler. İlçemizin önemli sağlık kuruluşu olan Eskil Devlet Hastanesi geçtiğimiz yıllarda sınıf atlamıştı. Eskil Devlet Hastanesi’nin sınıf atlamasıyla birlikte, hem kalitesinin artacağı, hem de daha iyi hizmet vereceği düşünülmeye başlanmıştı. Ama aradan geçen zamana rağmen hastanede gelişme olmadığı gibi, Aksaray’ın ilgisizliği sayesinde hastane adeta acil servis haline getirildi.

Eskil Devlet Hastanesi D sınıfından C Sınıfına Yükselmişti

Eskil Devlet Hastanesi’nin 2018 yılında sınıf atlaması, büyük bir coşkuyla karşılanmıştı. Sınıf atlaması Eskil Devlet Hastanesi’ne ciddi bir şey kazandırmadı. Eskil Devlet Hastanesi’nde, bir çok dalda doktorun hizmet vermesi bekleniyordu. İlk zamanlar, kısa bir süre görevlendirmeyle haftada bir gün ortopedi, göz doktorları geliyordu. Hastanede son zamanlarda sadece diş doktoru, dahiliye ve çocuk doktoru dışında doktorun olmaması vatandaşın ciddi tepkisine neden oluyor. C Kategorisinde bir hastanede, Göz Doktoru, Kulak Burun Boğaz Doktoru (KBB), Üroloji Uzmanı, Radyoloji Uzmanı, haricinde, 2 (iki) Genel Cerrah Uzmanı, 2(iki) Kadın Doğum Uzmanı, 2(iki) Dâhiliye Uzmanı, 2(iki) Çocuk Uzman Doktoru, Acil Serviste ise 11 pratisyen bulunması gerekmektedir. Eskil Devlet Hastanesi’nde ki doktor sayısı beklenenin bile altında.

Ortaköy Devlet Hastanesi’nde Doktor Sıkıntısı Yok Denecek Kadar Az

Eskil’e eş Ortaköy Devlet Hastanesi’nde doktor sıkıntısı yok denecek kadar az. Hastanede Dahili ve Cerrahi birimler olmak üzere yaklaşık 12 uzman doktor görev yapmakta. Yapılan araştırmada doktorların sürekli görev yaptığı öğrenildi. Eskil Devlet Hastanesi’nde ise ciddi manada doktor sıkıntısı olduğu, görev yapan doktorların beklenenden daha fazla hizmet etmek zorunda kaldıkları, bazı doktorların sadece haftada bir gün geldiği öğrenildi. Konuyla ilgili tepkilerini dile getiren vatandaşlar,” Bizim hastanemizde ciddi bir doktor sıkıntısı var. Gelen uzman doktor en kısa zamanda kaçmanın yolunu arıyor. Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü veya ilgili kurum hangisiyse Hastaneyle ilgilenmiyor. Görülen o ki hastane yönetimi kendi başının çaresine bakmaya bırakılmış durumda. Buna birde kişisel çatışmalar eklenince olan vatandaşımıza oluyor. Artık gerçekten hastane olmasını istiyoruz. Ortaköy Devlet Hastanesi’nin aldığı hizmetin yarısına bile razıyız” dediler.

Eskil Devlet Hastanesinde bulunan iki adet diyaliz ünitesi Aksaray’a gönderildi.

Eskil Devlet Hastanesi’nde bulunan diyaliz ünitelerinden ikisinin geçici olarak Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildiği öğrenildi.

Eskil Devlet Hastanesi’nde diyaliz hastalarının faydalanabilmesi için, diyaliz üniteleri alınmıştı. Hastanede bulunan ünitelerden ikisini Aksaray İl Sağlık Müdürlüğü talep etti. Taleplerin ardından yetkililerin araya girmesi sonucu, Eskil Devlet Hastanesi’nde bulunan ünitelerden ikisi emanete gönderildi. Yapılan araştırmamıza göre, Aksaray’a gelecek olan yeni üniteler gelene kadar, bir ay gibi bir süre iki adet diyaliz ünitesinin Aksaray’da duracağı ve tekrarında Eskil Devlet Hastanesi’ne iade edileceği öğrenildi.

Aksaray ve Konya Ovasında olan İlçemizde Sadece 2 Ambulans Var

Aksaray ve Konya ovası arasında bulunan Eskil ve bölgesine sadece 2 adet Acil servis ambulansı hizmet ediyor. Ambulanslardan birisi merkezde, diğeri ise Bozcamahmut yaylasında bulunan 112 biriminde. İki ambulansın yetersiz olduğunu ifade eden vatandaşlar, “ Geçtiğimiz günlerde bir bayan acil şekilde hastalandı. Merkez de sadece bir ambulans var. O ambulansta görevde olduğu için başka yerden ambulans beklemek zorunda kaldı. Buda gecikmelere neden oluyor. Eğer ikinci bir ambulansımız olsa, hastaya daha erken müdahale edilmiş olacaktı. Eskil oldukça geniş bir araziye sahip yer. En azından merkezde 2 ambulans olmalı. Eskil gibi nüfusu her geçen gün artan bir ilçeye artık sağlık açısından gereken önem verilmeli” diye tepkilerini dile getirdiler. (Haber: Hilmi Yol)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.