Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Sahte damada 5 yıl hapis cezası

SOSYAL MEDYA PLATFORMU FACEBOOK ÜZERİNDEN TANIŞTIĞI KİŞİYİ EVLENME VAADİYLE 25 BİN TL DOLANDIRAN VE SONRASINDA YAKALANIP HAKİM KARŞISINA ÇIKAN CAFER K., 5 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI.

Sahte damada 5 yıl hapis cezası
Aksaray Anadolu AŞ
2 Nisan 2022 10:45

Sosyal medya platformu Facebook üzerinden tanıştığı kişiyi evlenme vaadiyle 25 bin TL dolandıran ve sonrasında yakalanıp hakim karşısına çıkan Cafer K., 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde yaşanan olayda, kendisini Sedat Akça olarak tanıtan sanık Cafer K. (41), sosyal medya üzerinden tanıştığı F. Ş.’yi (42) evlenme vaadiye kandırarak 25 bin TL parasını aldı. Parayı verdikten sonra şüpheliye hiçbir yerden ulaşamayan F. Ş. ise Cafer K.’dan şikayetçi oldu.

“Annesi diye başka bir kadınla tanıştırdı”

Şüphelinin parayı aldıktan sonra kendisinden uzaklaştığını belirten mağdur F. Ş., “Cafer’le sosyal medya üzerinden tanıştık. Bana adının Sedat Akça olduğunu ve bir bakanlıkta memur olduğunu söyledi. Bekar olduğunu söyleyince kendisiyle görüşmeye başladık. Hatta bir alışveriş merkezinde annesi dediği bir şahısla tanıştırdı. Niyetim ciddi olduğunu için görüşmemiz devam etti. Bir süre sonra çok uygun bir ev var onu alalım diye beni sıkıştırdı. Evi beraber gezdik hatta. Sonra bende ne kadar para olduğunu söyledi ben de 25 bin TL olduğunu belirterek bu parayı kendisine verdim. Parayı aldıktan sonra benle mesafeli konuşmaya başladı. Dolandırıldığıma ihtimal vermedim. Kendisinden paramı isteyince de beni engelledi” dedi.

Sanığın mağdura yaklaşımı nitelikli dolandırıcılık olarak değerlendirildi

Suçlamaları kabul etmeyen dolandırıcı Cafer K. ise evli olmasına rağmen mağdurla görüştüğünü ve bahse konu olan parayı asla almadığını iddia etti. Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık Cafer K. hakkında ‘dolandırıcılık’ suçundan 5 yıl hapis cezası ve 40 bin TL adli para cezası verildi. Mahkeme verdiği kararda sanığın kendisini bir bakanlıkta devlet memuru olarak tanıtmasına ilişkin, ‘kamu kurum ve kuruluşlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçunun oluştuğunu, ayrıca sanığın başka bir isimle mağdura yaklaşımını ise ‘nitelikli dolandırıcılık’ olarak değerlendirdi.

“Tanıdığınız insanın gerçek amacını bilemiyorsunuz”

Mahkemenin sanığa iyi hal indirimi uygulamadığını ve dolandırıcılık mağdurları için emsal bir karar verildiğini söyleyen Avukat Taha Burak Özkan, “Vatandaşlarımızın sosyal medya üzerinden tanışmaları neticesinde kurduğu ilişkilerde bir hayli dikkatli olmaları gerekiyor bu sadece evlilik maksatlı tanışmalarda geçerli değil. İş amaçlı tanışanlar, sosyal arkadaşlık olarak tanışanlar oluyor hatta seyahat etmek için dahi sosyal medya üzerinden tanışanlar oluyor. Hiç tanımadığı bir insanın aracına binip de farklı bir ile seyahat eden insanlar oluyor. Burada dahi farklı suçlara maruz kalan insanlar mevcut. Sosyal medya dediğimiz şey bir derya deniz. Kiminle ne zaman nasıl tanışacağınızı bilemiyorsunuz ve en önemlisi tanıdığınız insanın gerçek amacını bilemiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.