Dolar 32,3363
Euro 35,1170
Altın 2.239,10
BİST 8.734,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Sahte Profesör itiraf etti! Açık Öğretim mezunuymuş

Sahte Profesör itiraf etti! Açık Öğretim mezunuymuş
Aksaray Anadolu AŞ
2 Aralık 2021 09:17

Sahte belgelerle profesörlük kadrosuna atandığı ortaya çıkınca tutuklanan Zulâl Atalay Laçin sonunda itiraf etti.

“Pişmanım” diyen Laçin, üniversite diploması, master ve doktora belgelerinin sahte olduğunu anlattı. Laçin hakkında “özellikli dolandırıcılık” ve “resmî belgede sahtecilik” suçlarından iddianame hazırlandı.

Zulâl Atalay Laçin, sahte doçentlik belgesiyle Aksaray Üniversitesi’nin Profesörlük kadrosuna atanmış, yaklaşık 2 hafta sonra bu durum ortaya çıkınca da görevden alınarak tutuklanmıştı. Laçin polis ve savcılıkta verdiği ifadesinde belgelerinin sahte olmadığını ısrarla savunmuş ve kendisine iftira atıldığını öne sürmüştü. Konuyu yakından takip eden Hürriyet, Laçin’in yalnızca doçentlik belgesinin değil master ve doktora belgesinin de sahte olduğunu duyurmuştu.

İTİRAF EDİYORUM

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre, yaklaşık bir aydır cezaevinde olan Laçin, geçen hafta avukatları aracılığıyla savcılığa başvurdu ve “Tekrar ifade vermek istiyorum” şeklinde konuştu. Bunun üzerine Laçin’in tekrardan ifadesi alındı. Laçin ifadesinde her şeyi anlattı. “ODTÜ mezunu değilim, İngiltere’de master da yapmadım, doçent de değilim” şeklinde konuştu. Pişman olduğunu belirten Laçin’in Anadolu Üniversitesi’nin Açık Öğretim programı üstünden iktisat eğitimi aldığı anlaşıldı. Laçin bakıma muhtaç otistik çocuğunun olduğunu da belirtti. Laçin, Aksaray Üniversitesi’ne atandığı süreçle alakalı olarak o ay aldığı maaş da dahil olmak üzere 18 bin liralık zararı da karşıladı.

10 SENE HAPSİ İSTENİYOR

Savcılık bu ifade ve itirafların sonrasında soruşturmayı tamamladı. Laçin hakkında ‘resmî belgede sahtecilik’ ve ‘özellikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla iddianame hazırlandı. İddianamede indirimlerle beraber Laçin’in yaklaşık 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.