Dolar 32,5849
Euro 34,8423
Altın 2.417,24
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 26°C

Sahte Ronaldo Hesapları TikTok Yayınında Bağış Topladı

Geçtiğimiz günlerde tüm toplumsal medya platformlarında (Twitter, Facebook, Instagram) toplamda 500 milyon takipçiye ulaşan dünyaca ünlü …

Sahte Ronaldo Hesapları TikTok Yayınında Bağış Topladı
Aksaray Anadolu AŞ
17 Şubat 2021 17:36

Geçtiğimiz günlerde tüm toplumsal medya platformlarında (Twitter, Facebook, Instagram) toplamda 500 milyon takipçiye ulaşan dünyaca ünlü Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, son yılların en süratli popülerleşen toplumsal medya platformu TikTok’ta ise resmi olarak bulunmuyor. CR7’nin şimdi TikTok’a giriş yapmamış olması, Ronaldo hayranlarını ağına düşürmek isteyen fırsatçıların ellerini ovuşturmalarına neden oluyor.

An prestijiyle TikTok’ta “Cristiano Ronaldo” araması yaptığınızda enteresan bir sonuç ile karşılaşıyorsunuz. TikTok’ta, Cristiano Ronaldo ismine açılmış onlarca uydurma hesap bulunuyor ve bunlardan kimileri yüz binlerce takipçiye dahi ulaşmış durumda. TikTok’un resmi hesaplara “mavi tik” verdiğinden bihaber olan binlerce kullanıcı, geçersiz Ronaldo hesaplarını takibe alıyor ve hatta bağışta bulunuyor.

TikTok’taki uydurma Ronaldo hesapları, kullanıcıları yanıltmak için profil fotoğrafına mavi tik koyuyor

blank

TikTok’taki geçersiz Cristiano Ronaldo hesaplarından kimileri, ünlü futbolcunun daha evvel Instagram’da gerçekleştirmiş olduğu canlı yayınların görüntüsüyle canlı yayın gerçekleştiriyorlar ve bu canlı yayınlar, binlerce Ronaldo hayranı tarafından izleniyor. Dahası birtakım CR7 hayranları, canlı yayının bir görüntüden ibaret olduğunu fark etmeyerek geçersiz Ronaldo hesaplarına bağışta bulunuyor.

Tüm büyük toplumsal medya platformları üzere TikTok’ta da kişi ya da kuruma ilişkin olduğu onaylanan hesapların kullanıcı isminin yanında bir “mavi tik” bulunuyor. Dolayısı ile ünlü bir şahsa ilişkin hesabın gerçek mi yoksa uydurma mi olduğunu bu mavi tike bakarak anlayabilirsiniz. Bu durumun farkında olan birtakım düzmece Cristiano Ronaldo hesapları, profil fotoğrafının köşesine “mavi tik” yerleştirmiş durumdalar. Bu kolay “kandırmaca” başarılı olmuş ki kelam konusu düzmece hesapların yüz binlerce takipçisi bulunuyor.

Geçersiz Cristiano Ronaldo hesaplarının canlı yayınlarından bir kesit

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.