Dolar 32,4949
Euro 34,7757
Altın 2.490,21
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Açık
Aksaray
25°C
Açık
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 25°C

Samsung Galaxy A72’nin Özellikleri Ortaya Çıktı

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’un yakında tanıtılması beklenen yeni orta sınıf akıllı telefonu Galaxy A72’nin kimi özellikleri …

Samsung Galaxy A72’nin Özellikleri Ortaya Çıktı
Aksaray Anadolu AŞ
13 Şubat 2021 18:00

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’un yakında tanıtılması beklenen yeni orta sınıf akıllı telefonu Galaxy A72’nin kimi özellikleri çevrimiçi ortamda sızdırıldı. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Galaxy A71’in yerini alacak olan model, selefine kıyasla geliştirilmiş tasarım ve yükseltilmiş teknik özelliklerle gelecek üzere görünüyor.

Sızdırılan imgelere baktığımızda Galaxy A72’nin genel tasarım manasında Galaxy S serisi akıllı telefonlardan esinlendiğini görebiliyoruz. Bu noktada Güney Koreli üreticinin birden fazla bütçe dostu orta sınıf akıllı telefonunda olduğu üzere Galaxy A72’de de plastik çerçeveli bir tasarım yer alıyor. Ayrıyeten IP67 suya ve doza karşı dayanıklılık sertifikası da telefonda bulunuyor.

Samsung Galaxy A72 neler sunuyor?

blank

6,7 inç büyüklüğünde FHD+ (2400 x 1080p) çözünürlüğü destekleyen AMOLED ekrana sahip olan Galaxy A72, bu ekranın üzerinde delik dizaynlı bir selfie kamerasına mesken sahipliği yapıyor. 32 MP çözünürlüğünde olduğu söylenen ön kamera, 30 FPS’de 1080p görüntü kaydını destekliyor.

Donanım kısmında gücünü Qualcomm imzalı Snapdragon 720G’den alan akıllı telefon, bellek tarafındaysa 6 / 8 GB RAM ve 128 / 256 GB dahili depolama seçeneklerini kullanıcılara sunuyor. Ek depolama için microSD kart yuvası ve çift SIM dayanağı de aygıtta yer alıyor. Yazılım olaraksa aygıtın OneUI 3.0 takviyeli Android 11 işletim sistemini çalıştırması bekleniyor.

Telefonu art tarafa çevirdiğimizde sol üst köşeye yerleştirilmiş dörtlü kamera konseyimi bizleri karşılıyor. Bu kameralar sırasıyla 64 MP birincil geniş açılı kamera, 12 MP ultra geniş açılı lens, 8 MP 2x telefoto lens ve 2 MP makro lensten oluşuyor.

Samsung’un yeni orta sınıf akıllı telefonu Galaxy A72’yi ne vakit piyasaya sunacağı bilinmiyor. Lakin argümana nazaran şirket, birinci olarak 4G versiyonunu 449 euro (3.828 TL + vergiler) başlangıç fiyatıyla piyasaya sürecek.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.