Dolar 32,5488
Euro 34,8698
Altın 2.427,46
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 29°C
Cum 27°C
Cts 27°C

Şehidimiz dualarla defnedildi

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde dün PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Ayhan Demirel, bugün Sarıyahşi’de yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı..

Şehidimiz dualarla defnedildi
Aksaray Anadolu AŞ
13 Ocak 2016 20:47

Şehit polis Ayhan Demirel’in cenazesi, hemşire eşi Aysel ve 15 yaşındaki oğlu İbrahim Demirel ile birlikte helikopterle memleketi Sarıyahşi İlçesi’ne getirildi. Ayakta güçlükle durabilen şehit eşi ve oğluna yakınları yardımcı oldu. Oğlunun cenazesinin gelişini karşılayan İbrahim Demirel de, adını taşıdığı torununa sarılıp, “Kara kuzum” diye gözyaşlarına hakim olamadı.

ŞEHİT, ANNESİNE ŞIRNAK’TA OLDUĞUNU SÖYLEMEMİŞ

Vücudunda kısmi felç olan şehit annesi Mercan Demirel de, oğlunun cenazesi karşılamaya ve tören alanına, ambulans ve sağlık görevlileri eşliğinde sedyede taşındı. Oğluyla en son 2 gün önce telefonla görüştüğünü belirten Mercan Demirel, oğluna “Hastayım. Özledim gel” dediğini ancak oğlunun “Ankara’dayım gelemem” dediğini ve Şırnak’ta olduğunu söylemediğini ifade etti.

Şehit Demirel’in cenazesi, helallik alınması için mesai arkadaşlarının omzunda baba evine getirildi. Evin içine alınan şehit polis Demirel’in ay yıldızlı Türk bayrağına sarılan dede ve torun gözyaşlarına hakim olamadı. Alınan helalliğin ardından şehit Demirel’in cenazesi yine mesai arkadaşlarının omuzunda törenin yapılacağı Merkez Camii önüne getirildi.

BABADAN ASKER SELAMI

Şehit babası İbrahim Demirel, oğlunun tabutunun karşısına geçip asker selamı verdi. Demirel, vatani görevini topçu çavuşu olarak yaptığını ve teröristlerle çatışmaya gitmek için her an hazır olduğunu belirtti.

Törene Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğlu ve İlknur İnceöz, emniyet mensupları, askeri erkan ve yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Şehit Demirel’in cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Sarıyahşi Mezarlığı’na defnedildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.