Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın, mezun olduğu NEÜ’de anıldı

ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NDE MEZUN OLDUĞU NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ’NDE (NEÜ) ANILDI.

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın, mezun olduğu NEÜ’de anıldı
Aksaray Anadolu AŞ
24 Kasım 2021 18:00

Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde mezun olduğu Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde (NEÜ) anıldı.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri ve öğrencilerinin hazırladığı programda marşlar ve şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın söylediği türküler seslendirildi. Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi koridorunda gerçekleştirilen etkinlikte, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın hocaları duygularını dile getirdi.

NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğr. Gör. Adnan Kılıçarslan, “Aybüke, gözlerinin içi gülen, neşe dolu bir öğrencimizdi. Ne yazık ki kendisini elim bir olay sonucu kaybettik. Öğretmenler Günü’nü artık buruk kutluyoruz. Bir şehit öğretmeni olarak gurur duyuyoruz. Aybüke’mizi anıyoruz, mekanı cennet olsun, nurlar içinde yatsın. Vatan sağ olsun” dedi.

NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sema Sevinç ise, “Bütün şehit öğretmenlerimiz için üzgünüz. Ancak insanın tanıdığı, bildiği, yetiştirdiği öğrencisi olunca acısı daha büyük oluyor. Onlar sayesinde bu vatan ayakta, onlar sayesinde bu bayrak dalgalanıyor. Hepsini sevgi, saygı, minnet ve özlemle yad ediyoruz. Ülkemiz için çok değerli olan şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ı yetiştirmek bizler için bir gurur vesilesi. Ondan ve tüm şehit öğretmenlerimizden Allah razı olsun, mekanları cennet olsun” diye konuştu.

Aybüke öğretmenin kanayan yaraları olduğunu aktaran NEÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Elhan Nayir, “Öğrencilik döneminde tüm öğretmenlerinin sevdiği birisiydi. Eminim ki, öğrencilerinin de sevdiği bir öğretmendi. Çünkü hayat doluydu, yaşama sevinci her daim üst düzeydeydi. Her Öğretmenler Günü’nde burukluk yaşıyoruz. Aybüke öğretmenimizi anarken bir diğer şehit olan öğrencimiz, öğretmen Tufan Baydan’ı da yad etmek istiyorum. Mekanları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.