Dolar 32,4856
Euro 34,9497
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Yusuf Şahin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gıyabi cenaze namazının ardından yaptıkları açıklamalarla FETÖ’nün darbe girişimini kınadı..

Şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Aksaray Anadolu AŞ
18 Temmuz 2016 12:38

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının askeri darbe girişiminde şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. İkindi namazı sonrası Ulu Camii’nde toplanan binlerce kişi, darbe girişiminde bulunanlar aleyhine slogan attı. Vatandaşlar darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua etti. Daha sonra Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Müftü Bal, yapılan darbe girişimini kınadığını belirtti.

Türkiye’nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu, bu tür darbelerin hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını vurgulayan Bal, şunları kaydetti:

“Yapılan bu girişime karşı bütün milletimiz dik durarak darbecilerin amacına ulaşmasına engel olmuştur. Bu saldırıdan Müslümanlar olarak daha güçlü çıkacağız. Olayın başladığından beri tüm vatandaşlarımızın sergilediği dik duruştan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bu alçakça girişimde şehitlerimiz de oldu. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Allah her zaman mazlumun yanındadır. Allah birliğimizi her zaman daim eylesin.”

‘BU ÜLKENİN BAŞKUMANDANI RECEP TAYİP ERDOĞAN’DIR’

Cenaze namazının ardından vatandaşlar tekbir ve sloganlarla kent meydanına yürüdü.
Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Yusuf Şahin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yaptıkları açıklamalarla FETÖ’nün darbe girişimini kınadı.

Belediye Başkanı Yazgı, makamında yaptığı konuşmada, dün Aksaray ve tüm Türkiye’de bu yaşanan alçak saldırıya karşı herkesin tek yürek olduğunu aktardı.

Bu duyarlığı gösteren herkese teşekkür eden Yazgı, şöyle devam etti:

“Ülkemizin çeşitli yerlerinde bu tür olaylara kalkışanlara karşı halkımızın cesur bir şekilde tankların altına kendilerini atarak göstermiş olduğu mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Bu ülkenin başkumandanı Recep Tayip Erdoğan’dır. Onun emri ile hareket edilen bu ordu ve hükümetimiz, bu ülkenin hiçbir zaman parçalanmayacağını göstermişlerdir. Bizler de gerekirse kanımızın son damlasına kadar bunlarla ilgili savaşmaya etmeye devam edeceğiz.”

‘KARŞIMIZDA TERÖR ÖRGÜTÜ VAR’

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ise eli kanlı bir terör örgütü ile karşı karşıya kaldıklarına işaret ederek, “Karşımızda dün gördük ki basbayağı bir terör örgütü var. Bunu çok iyi bilmemiz gerekiyor ve buna yönelik tedbirlerimizi almamız gerekiyor. Bu yapının Türkiye’deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki üyelerinin de bulunması gerekiyor.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.