Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 23°C
Çar 22°C

Selçuklu Külliyesi görenleri hayran bırakıyor

Selçuklu Külliyesi görenleri hayran bırakıyor
Aksaray Anadolu AŞ
20 Haziran 2023 13:52

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Selçuklu Cami ve Külliye projemiz ile Aksaray’ımızı geçmiş tarihi ile buluşturuyoruz” dedi.

Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımı hızla devam eden Selçuklu Cami ve Külliyesi şimdiden görenleri meraklandırıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından şehrin kalbi olarak nitelendirilen Selçuklu Park içine inşa edilen Selçuklu Cami ve Külliye Projesi’nde minareler, büyük kubbe ve cami bölümü girişindeki revak detaylar artık kendini yavaş yavaş göstermeye başladı. Görenleri heyecanlandıran külliye projesinde cami bölümü ile birlikte dinlenme ve taziye evi bölümlerindeki inşaat çalışmaları eş zamanlı olarak ilerliyor.

Selçuklu Külliye projesi tamamlandığında kapalı otoparkıyla birlikte Selçuklu Cami, kitap konağı, emekli dinlenme evi ve taziye evi ile bir bütün olacak.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’ın farklı inanç ve kültürlere ev sahipliği yapmış, buram buram tarih kokan bir Selçuklu şehri olduğunu söyledi.

Aksaray’ın sahip olduğu tarihi yapılarda her zaman Selçuklu izlerine rastlandığını hatırlatan Belediye Başkanı Dinçer, “Tarihi kaynaklara baktığımızda özellikle Selçuklu Sultanı II. Kılıçaslan döneminde Aksaray’da imar ve iskan faaliyetlilerinin yoğunlaştığını görmekteyiz” dedi.

Başkan Dinçer, Selçuklu Cami ve Külliye Projesi mimarisinde Selçuklu izlerinin olduğunu belirterek “Şehrimizin köklü tarihi geçmişi içerisinde önemli yer edinmiş olan Külliye Kültürünün yeniden tasavvur etmesini arzuladık bu projemizle. Şehrimizin en güzel noktasında hayata geçirdiğimiz Selçuklu Cami ve Külliye Projemiz modern mimariye sahip. Projemizin takipçiyiz, en kısa sürede çalışmaları tamamlayarak projemizi hizmete sunacağız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.