Dolar 32,3854
Euro 34,7876
Altın 2.435,15
BİST 9.992,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 22°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 18°C

Şeyhliğin Kökeni Arabistan, Geçinen Fetö Gibiler

Deniz Kurtoğlu / haberaksaray.com
19 Temmuz 2021 16:05

ŞEYHLİK Arabistan yarım adasını yurt tutan Araplar’ lardan gelmektedir. İslam’ın gelmesine kadar, Araplar da DEVLET yok ve devletin yokluğundan rahatsız olan da yok. Çok az sayıda olan şehirleri gücüne göre ŞEYHLER yönetiyor.

Şehirlerde ve Arabistan’da güvenliği, içte ve dışta şeyhler sağlıyor. Gücü elinde tutan kabilenin en yaşlısı tarafından idare ediliyor. Her kabilenin bir adı ve ceddi var. Kabilelerin başında bir şeyh bulunuyor, kabile fertlerini de bu şeyh koruyor. Kanunda, devlette, dini otoritede bunlar, böyle ucube bir durum.

Kabileden öldürülenlerin, yaralananların, hakkına tecavüz edilenler olduğunda, hak ve hukuku şeyh koruyor. Ortada devlet yok, kadı, kaymakam, hâkim yok tek sorumlu şeyh. Şeyh ne derse doğru o.

Türkiye’de de her ne kadar Cumhuriyet biati kaldırdı vatandaşlığı getirdi isede 100 yılda aldığımız yol ve gösterilen gayretler, kişilerin haklarına sahip olduğu bir toplum olamadık. Oy için her şeyin yapıldığı bir siyaset yapıldığı sürece de maalesef olacak fazla bir şeyin olmadığı gerçeğini de kabul etmek zorundayız.

Dolaysıyla şahsi çıkarlarını düşünenler, içerde ve dışardakilere çıkar karşılığı uşaklık edenler için çok kolay bir ortamın doğması, inancı alet ederek insanları kandırma fırsatını buldular. FETÖ de, Hasan Sabbah’tan sonra eline geçen fırsatı iyi kullanan, Türk Milletine ihanet eden birisi.

Hasan Sabbah, Büyük Selçuklu Sultanı Melikşah’ı ve onun veziri Nizamül Mülkü bile kandıran ve uzun süre uğraştıran sayısız ölümlere sebep olan ve daha kötüsü Bizans’la işbirliği yapan bir Selçuklu düşmanı idi. Kullandığı en büyük silahta islamdı.

Başta Fetö olmak üzere aynı yoldan giden ve dini sonuna kadar kullanan gerek Cumhuriyet döneminde gerekse Osmanlı döneminde onlarca ŞER ÖRGÜTLERİ dine, halka ve devlete emsali görülmemiş zararlar vermişlerdir.

Fetö ve aynı yolda gidenler gizli faaliyetler yürütmekle beraber açıktan da bağıra çağıra devlete ortaklık taslayarak ve milletin hazinesinden beslenerek büyümüşlerdir. Devlet o ki vatandaşın göremediğini gören, bilemediğini bilendir

15 Temmuz 2021 tarihi, Fetö ’nün başkaldırısının beşinci yılı doldu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti halen sonuç alamadı. İhtilalin başı olarak ilan ettiği Fetö ’yü Amerika’dan alamadı. Bu nasıl bir iş? Bu konuda insanları ikna edebilecek birileri bu ülkede varmı aceba? Ben ikna olmayanlardanım.

Milletin, Devletin ve dinin varlığına kasteden milletin birliğini bozan, devletin kurallarını ve kurumlarını iğfal eden, dinimizi acımasızca istismar eden bütün bu şer güçleri ile ne zaman başa çıkılıp halkımız huzura ve adalete kavuşacak?

Birde çeteler, mafyalar, hazineyi soyanlar çıktı, bütün basın ve TV. Kanalları bunlarla yatıp-kalkıyor. İktidar-muhalefet bu konular üzerinden zamanımızı alıyor, kafamızı karıştırıyor ve halkı düşmanlaştırıyor. Böyle bir durum Dünya’nın hangi ülkesinde var?

İktidar ve muhalefet, bu halka hiç mi acımıyor, hiç mi saygı duymuyorsunuz? Her gün her saat halkın başında at nallıyorsunuz. TV. Kanallarınızda ki sapır saçma laflarınızdan da bıktık. Sizin aklınız, ferasetiniz yok mu? Bir araya gelerek bilgilerinizi birbirinize aktararak birlikte çözüm getirseniz de şu millete bir iyilik yapsanız olmaz mı?

Biz en azından gurubu olan partilerin Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanarak devletin kırmızıçizgilerinin görüşülmesinin doğru olduğuna inananlardanız. Hadi HDP mahsurlu diğerleriyle oturulsun. Halkımız bir arada resimlerinizi görse çok da iyi olur.

                                                               Hayrola, Muvaffak Ola, Muzaffer Ola.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.