Dolar 32,3918
Euro 35,1481
Altın 2.325,22
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Sıfır atık projesinde kapsam alanı genişliyor

Sıfır atık projesinde kapsam alanı genişliyor
Aksaray Anadolu AŞ
29 Ocak 2021 18:11

Aksaray Belediyesi atıkları kaynağından toplayarak türlerine ayrılması, ayrı toplanması, taşınması, bertaraf edilerek enerjiye dönüşmesi ve ekonomiye kazandırma konularında önemli bir adım atarak ‘Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ stratejisi belirliyor.

Belediye Bakanı Evren Dinçer, Aksaray ‘Sıfır Atık’ projesinin kapsam alanını genişletildiğini belirterek “Geleceğe temiz bir çevre bırakmak için halkımızın bu projeye destek olmasını ve katkı sunmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tarafından Aksaray Belediyesine sağlanan 2 Milyon 500 bin liralık hibe desteği ile 1 adet vakumlu yol süpürge aracı, 1 adet (arazöz) su tankeri, 1 adet çöp kamyonu ile birlikte 100 adet 800 lük çöp konteynırı, 150 adet 400 lük çöp konteynırı, 60 adet iç mekân ambalaj atıkları geri kazanım kutusu, 15 adet atık getirme merkezi alınmıştı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, nüfus yoğunluğu göz önünde bulundurularak şehrin 15 farklı noktasına yerleştirilen Atık Getirme Merkezlerini yerinde inceledi. Başkan Dinçer, Aksaray Belediyesinin sıfır atık projesiyle atıkların toplanması ve ekonomiye kazandırılması noktasında önemli çalışmaları yürüttüğünü açıklayarak “Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin başlattığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yürüttüğü ‘Sıfır Atık’ projesinde, sıfır atık yönetim sistemi stratejisi belirledik. Bakanlığımızın desteği ile aldığımız araç ve ekipmanları kullanmaya başladık.

İlk aşamada şehrimizde geri dönüşebilen atıkların değerlendirilmesi amacıyla Atık Getirme Merkezleri devreye aldık. Şehrimizde ulaşabilir 15 farklı noktasına Atık Getirme Merkezleri yerleştirerek geri dönüşüme konu edilebilecek toplanması ve ayrıştırılması aynı zamanda ekonomiye kazandırılması için işlemler başlatıldı. Yine yakın zamanda toplama ve ayrışma merkezi ihalesi gerçekleştirdik. Topladığımız atıkları, bu merkezimize nakledip geri dönüşümünü sağlayarak ekonomiye kazandırmış olacağız. Bu projeyle belediyemize 1 Milyon liralık ek gelirde sağlamış olacağız.

Bu konuda bizlere hiçbir zaman desteğini esirgememen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bey’e Aksaray Belediyesi Başkanı olarak teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

BAŞKAN DİNÇER, YENİ ARAÇLARI TEST ETTİ

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaynaklarıyla alınan vakumlu yol süpürge aracı, çöp kamyonu ve arazöz araçlarını da inceledi. Başkan Dinçer, arazöz’ün direksiyonuna geçerek aracı bizzat kendisi test etti.

Geleceğe temiz bir çevre bırakmak için şehrimizde sıfır atık projesinin yaygınlaştırıldığını söyleyen Başkan Dinçer “Aksaray Belediyesi, Sıfır Atık konusunda Türkiye’de örnek belediyeler arasında bulunuyor. Belediye olarak geri dönüşüm ve atıklar konusunda toplumumuzda farkındalık oluşmasını hedefliyoruz. Bu projeyle ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması, çevre kirliliğinin önlenmesi ve ekonomimize katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın ‘Sıfır Atık’ projesine destek vermelerini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.