Dolar 32,3293
Euro 35,0375
Altın 2.280,20
BİST 8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Sıfır Atık Projesi’ne büyük destek

Sıfır Atık Projesi’ne büyük destek
Aksaray Anadolu AŞ
17 Mayıs 2019 20:36

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Aksaray’da farkındalık programı gerçekleştirildi.

Aksaray Valisi Ali Mantı eşi Işıl Mantı Hanımefendi kızı Sümeyye Mantı, protokol üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katılımıyla ‘Sıfır Atık’ farkındalık programı 15 Temmuz Milli İrade Meydanında yapıldı. Öğrenciler ve vatandaşların büyük katılım sağladığı programda konuşma yapan Vali Ali Mantı : “Sıfır Atık Projesi Cumhurbaşkanımız eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatıldı. Aksaray da hızla devam ediyor. Proje sayesinde tüm ülkemizde olduğu gibi Aksaray’ımızda da hem israf önlenecek hem ülkemizin kıt kaynakları tekrar topluma kazandırılacak. Bize miras kalan dünyamızın kirlenmesini önleyeceğiz. Buna bir nebzede olsa katkıda bulunacağız ”dedi.

Projenin amacına ulaşması için tüm vatandaşları projeye destek olmaya çağıran Vali Ali Mantı: “Herkesten evinde, okulunda, işyerinde fabrikasında sıfır atık projesine katkıda bulunmasını bekliyoruz. Ülkemiz yılda 32 milyar dolar gibi para kazanacak. Geri dönüşüm sağlanarak kirliliği önleyeceğiz. Böylece insan olarak vatandaş olarak görevimizi yapmış olacağız. Bu projeye katkı sunan destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Programda daha sonra öğrenciler ve vatandaşlar getirdikleri geri dönüşebilen atıkları atık kumbaralarına attı. Vali Ali Mantı eşi Işıl Mantı Hanımefendi ile birlikte atıkları getiren öğrencilere hazırlanan çeşitli hediyelerin dağıtımını yaptı.

Öğrencilere ve vatandaşlara ‘Sıfır Atık’ projesi ile ilgili geri dönüşümü sağlanabilen çeşitli proje materyalleri dağıtıldığı farkındalık programına Belediye Başkan Vekili Cem Elibol, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Emniyet Müdürü Ali Karabağ protokol üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.