Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
21°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 27°C

Şimdi Sizde ki Projeleri Görelim Beyler

Deniz Kurtoğlu / haberaksaray.com
11 Mart 2019 12:00

Pazar günü kültür merkezinde yapılan Evren Dinçer proje lansmanında salonu dolduranlar dört gözle projeleri izledi. İlk etapta kapıda dağıtılan proje kataloğunda yer alan projeleri görünce birçoğu tanıdık geldi, mevcut Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından yapılmaya başlamış projeler de Evren Beyin kataloğunda yer alıyordu. İtiraf ediyorum ben dahil bir çok kişi farklı beklentiler içerisinde idik. Eski ve mevcut vekillerin konuşmalarının ardından sahneye çıkan Evren Dinçer önceden hazırlanan tanıtım filmi eşliğinde projeleri bir bir anlatmaya başladı. Evren Bey konuşmaya başlayınca anladık ki, kimsenin projesini kendine mal etmek gibi bir niyeti yoktu! Projelerden yapımı başlamış yada tamamlanmış projeleri tanıtırken, Haluk Şahin Yazgı Başkanımızın yaptığı projelerin çok önemli  projeler olduğunu, bu sebepten de mahallelere yaymak niyetinde olduklarını açıkladı. Kadın aktivite ve gençlik merkezleri gibi projeler gerçekten de halk tarafından çok rağbet görmüştü fakat az sayıda olduğu için herkes faydalanamıyordu. Evren Başkan daha öncelerde alışkın olduğumuz, eskisinin yaptığını yık, yenisini yap, şeklinde hareket etmek yerine şehre fayda getirmiş projeleri üstüne yenilerini de koyarak devam ettirmek niyetinde idi! Bu iyi niyetinden dolayı kendisini tebrik ediyorum.

Proje lansmanında en çok alkış alan projeler ise bisiklet durakları, yeni hastane yakınına yapılacak olan külliye, hasta yakını konuk evi, kentsel dönüşüm, şehir girişleri, mobilyacılar sitesi, taziye evlerinin tüm mahallelere kurulması ve robotik park idi.

 Benimde en çok hoşuma giden projelerden biri, hasta yakını konuk evi oldu. Malumunuz ilimizde Eğitim ve araştırma hastanesi faaliyete geçmesi ile birlikte çevre iller ile Aksaray’ın ilçe ve köylerinden daha çok rağbet görmeye başladı. Her yeni yapılan yer gibi hastanemizin de ufak tefek eksikleri var, olacakta, zaman içinde tabi ki rayına oturacak ve herşey rayına oturduktan sonra rağbette katlayacak. İşte o zaman hasta yakınları bir konuk evine daha çok ihtiyaç duyacak. Konukların masraflarının tamamı belediye tarafından karşılanacak olan bu hasta yakını konuk evleri bence köyden kasabadan gelen ve konaklamak zorunda kalacak birçok hastanın ve hasta yakınının duasını alacak.

Bir başka dikkatimi çeken proje ise sıfır atık projesi idi. Naylon poşet kullanımının azaltılması çalışması ile ilk adımları atılan ve bugünlerde devletin en çok desteklediği projeler kapsamında olan sıfır atık projesi bugün kıymetini anlamasanız da yarınlarımız için olmazsa olmaz projelerden. Şehrin Nabzı Dergisinden bu projeye tam destek!

Gençlere ve motor sporlarına merakı olanlara da Evren Başkandan müjde vardı. Seçilmesi halinde Motor sporları için özel parkur yaptıracak olan Evren Dinçer bu projesi ile gençlerin gönlüne taht kuracağa benziyor.

Keşke uzun yazı okunmuyor gibi bir derdimiz olmasa da AK Parti Belediye Başkan Adayı Evren Dinçer’in tüm projelerinin ayrıntılarını sizlere anlatabilsek. Lakin bir sayfalık yazıda ancak bu kadarına yer verebiliyorum. Ve diğer partilerin muhterem adaylarına diyorum ki, buyurun beyler proje tanıtım sırası sizde…Lakin dikkat edin projeleriniz Evren Başkanın açıkladığı projelerin taklidi olmasın!

Derya Özaba

Komşu Köyün Delisi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.