Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Sokak hayvanları ASÜ-Belediye işbirliği ile rehabilite ediliyor

Aksaray Belediyesi ile Aksaray Üniversitesi (ASÜ), sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konusunda devam eden protokolü yeniledi..

Sokak hayvanları ASÜ-Belediye işbirliği ile rehabilite ediliyor
Aksaray Anadolu AŞ
11 Kasım 2016 15:51

İlk olarak, iki yıl önce imzalanan protokol kapsamında Aksaray Belediyesi, Veteriner Fakültesi’nde bir klinik tefriş etmiş, ASÜ’de sokak hayvanlarının aşılanması, kısırlaştırılması ve işaretlenmesi çalışmalarını gerçekleştirmeye başlamıştı.

– Çalışma, Üniversite-Şehir Kaynaşmasına da Vesile –

Son derece verimli şekilde işleyen proje, ASÜ Senato Salonu’nda düzenlenen “Protokol Töreni” ile yenilendi.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, öteden beri üniversitelerin, içinde yaşadığı topluma, şehre, ülkeye neredeyse hiçbir katkı sağlamadan, halkla temas etmeden, kendi içinde bir takım çalışmalar yapan bir görüntü arz ettiğini ancak, artık durumun böyle olmadığını söyledi.

Sokak hayvanlarının rehabilitasyonu gibi projelerin, üniversite-şehir kaynaşmasına olanak sağlayan işbirlikleri olduğunu dile getiren Şahin, “Bu noktada Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Uygulanan ve bundan sonra da devam edecek olan proje, aslında her iki kurumun da kazançlı çıktığı bir çalışmadır. Bu projeyle Belediyemiz hayvan rehabilitasyonu konusunda istediği kalıcı hizmete kavuşurken, Üniversitemiz de tam donanımlı bir kliniğe sahip oluyor ve öğrencilerine operasyon imkânı sağlıyor. Neticede hem Belediye hem de Üniversite, devlet çarkının unsurlarıdır ve bu kurumların kaynakları herkesin vergileriyle finanse edilmektedir. Bu işbirliği modeli, vergilerin daha etkin kullanımı anlamına da gelmektedir” dedi.

– Üniversitemizle İşbirliği Projelerini Arttıracağız –

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, Üniversiteyle her alanda işbirliğine açık olduklarını ve işbirliği içinde yürütülen projelerin sayısını arttırmak istediklerini kaydetti.

Daha önce ulaşım konusunda ASÜ’den destek aldıklarını anımsatan Başkan Yazgı, “Toplu taşıma araçlarının şoförleri üniversitemizde eğitim görmüş ve sertifika almıştı. Bunlara benzer çalışmaları önemsiyoruz, çünkü halkımıza verdiğimiz hizmetin kalitesi, bu gibi projelerle artıyor” dedi.

Hayvan rehabilitasyonu konusunun da, üzerinde önemle durdukları konuların başında geldiğine değinen Haluk Şahin Yazgı, “Pek çok sokak hayvanı var ve bunların kısırlaştırılması, topluma zararlı olabilecek hastalıklara karşı aşılanması çok önemli. Barınağımız şartlarında bu hizmetleri yapabiliriz ama üniversitemizdeki hocalarımız, akademik bakımdan çok daha profesyonel şekilde hizmet ürettikleri için, böyle bir desteğin daha doğru olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Törende konuşan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Selçukbiricik, bir yılda 500 sokak hayvanına operasyon yapıldığı söylerken, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Baydar ise projenin hem Belediye, hem de ASÜ açısından kazanç olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından Başkan Yazgı ve Rektör Şahin protokol metnini imzaladı..

YORUMLAR

  1. hakan dedi ki:

    en sağdaki tanıdık geldi. alaboyunlardan değil mi 🙂

    1. Mustafa dedi ki:

      Yeğeni veteriner Ali Alaboyun.