Dolar 32,5093
Euro 34,9923
Altın 2.436,25
BİST 9.800,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ Filmi Almanya Galası yapıldı

Yönetmen ve yapımcılığını Kürşat Kızbaz’ın yaptığı, “Somuncu Baba Aşkın Sırrı” filminin Almanya galası yapıldı..

‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ Filmi Almanya Galası yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
29 Mayıs 2016 03:54

Almanya’nın Solingen kentindeki Konzerthaus salonunda Köln Yunus Emre Enstitüsü ile Solingen’deki Almanya Aksaraylılar Derneği tarafından birlikte organize edilen yaklaşık bin kişinin katılım gösterdiği galaya film ekibi, filmi seyircilerle birlikte izledi.

Kürşat Kızbaz’ın yanı sıra filmin başrol oyuncuları Furkan Palalı, Emin Olcay ve Altay Gördüm, gösterim sonrası seyircilerle birlikte tek tek fotoğraf çektirdi.

Galaya ayrıca 29 Mayıs 1993 yılında Solingen’de Neonaziler tarafından evleri kundaklanıp 5 aile bireyini kaybeden Durmuş ve Mevlüde Genç de katıldı.

Kürşat Kızbaz konuşmasında sanat yapan insanların ürettikleriyle yaşadıklarını belirterek, “Hepimiz bir gün toprak olup gideceğiz, aslolan gök kubbede hoş bir seda bırakmak” dedi.

Almanya Aksaraylılar Derneği Başkanı Rasim Çetin, “Birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik için Solingen’de mükemmel bir gece yaşadık.Tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Salonlara sığmadı. Solingen yine bir ilki yaşadı” dedi..

Yunus Emre Enstitüsü Köln Müdürü Yılmaz Bulut ise Anadolu’nun ruhunu yansıtan ve bunları Avrupa’ya taşıyan bu tür etkinliklere her zaman destek verdiklerini ve bu tür destekleri sürdüreceklerini ifade etti.

TRT’nin ortak yapımcısı olduğu, Aksaray Belediyesinin destekleriyle hayata geçirilen ve çekimleri Aksaray’da yapılan film, Somuncu Baba olarak bilinen Şeyh Hamid-i Veli’nin 13’üncü yüzyılda Aksaray’da geçen yıllarını konu ediniyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.