Dolar 32,4253
Euro 34,4712
Altın 2.489,78
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 24°C
Cum 21°C
Cts 20°C

Somuncu Baba Aşkın Sırrı filmine ödül

Önder İmam Hatipliler Derneğinin düzenlediği M. Celaleddin Ökten Ödülleri sahiplerini buldu..

Somuncu Baba Aşkın Sırrı filmine ödül
Aksaray Anadolu AŞ
27 Aralık 2016 16:52

Önder İmam Hatipliler Derneği’nin düzenlediği M. Celaleddin Ökten Ödülleri sahiplerini buldu.

‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ yılın en iyi sinema filmi ödülüne layık görüldü. Film, Somuncu Baba adıyla bilinen büyük düşünür Şeyh Hamid-i Veli’nin sırlarla dolu hayat hikâyesi ve ilahi aşkı arama serüvenini konu alıyor.

Aksaray Belediyesi’nin ana sponsorluğunda tamamı Aksaray’da çekilen ve şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayan ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’ filmi en iyi sinema filmi ödülünü aldı. Filmin Yönetmeni Kürşat Kızbaz ve film çekimine büyük katkı sağlayan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya Kültür Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından ödül verildi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleşen ödül törenine konuşan Bakan Nabi Avcı, organizasyona ismi verilen M. Celaleddin Ökten’in imam hatip okullarının açılmasında büyük mücadeleler veren ender kişilerden biri olduğunu söyledi.

Daha öncesinde Mevlana Aşkın Dansı ve Yunus Emre Aşkın Sesi gibi büyük düşünürlerin filmlerinin yönetmeliğini yapan Kürşat Kızbaz, büyük manevi önder Somuncu Baba’nın hayatını başarılı bir şekilde beyaz perdeye aktarmıştı.

Filmi 2016 yılının Nisan ayında gösterime girmesiyle birlikte sinema filmlerin en çok izlenen filmler arasına girmeyi başarmıştı.

Bakan Nebi Avcı, yılın en iyi sinema film ödülünü yönetmen Kürşat Kızbaz ve Başkan Haluk Şahin Yazgı’ya verdi. Yönetmen Kızbaz, törenin başından bu tarafa duygusal anlar yaşadığını belirtip “Hem ödülü verenler önemli hem Alanlar önemli. Bu ödüle vesile olanlar çok önemli. Somuncu Baba Aşkın Sırrı film 2 yıla yakın bir zamanda Aksaray gibi güzel bir coğrafya da dört mevsimde çekildi. Türkiye de ilk defa bir tasavvuf filmi, böylesine zengin oyuncu kadrosu ile uzun zamanda çekildi. İyi bir ekibe sahiptik. Şükürler olsun filmimiz yurt dışında da gösterimlerine başladı. 30 yakın ülkede film festivallerinde izlendi” diye konuştu.

Ödül gecesinde Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, film çekimlerine büyük destek veren isim olarak açıklandı. Başkan Haluk Şahin Yazgı, yılın en iyi sinema filmi seçilen ‘Somuncu Baba Aşkın Sırrı’nın nasıl ortaya çıktığını şu sözlerle açıkladı; “Film, 3 yıl önce başlayan bir projenin ürünüdür. Ve bu projede emeği geçen bütün oyunlarımıza, teknik ekibi ve yönetmenimize teşekkür etmek istiyorum” dedi.

İSTANBUL’UN FETHİNİ SOMUNCU BABA BAŞLATTI

Başkan Yazgı, Somuncu Baba’nın yetiştirdiği önemli şahsiyetlerin etki alanlarında bahsederek “Somuncu Baba Hazretleri, Osmanlı’nın manevi sultanlarındandır. Yetiştirmiş olduğu talebeler ki bunlar içerisinde en önemlilerinden biri Hacı Bayram Veli ve onun yetiştirdiği Akşemseddin. Yani Fatih Sultan Mehmet’e uzanan bir süreç. Dolayısıyla İstanbul fethinin ilk başlangıcı Somuncu Baba’ya ait desek yanlış olmaz. Biz onun hayatını sinema filmi diliyle herkese ulaşabilmeyi çalıştık. Bunun gayretiyle yola çıktık. Allah’a hamd ediyorum ki böyle güzel bir gecede, güzel insanların arasında bu ödülü almaktan büyük bir onur duyuyorum. Aksaray halkım adına geçeyi düzenleyen ve emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.