Dolar 32,5093
Euro 34,9403
Altın 2.433,27
BİST 9.781,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Sosyal Bilimler Fakültesi ve BESYO’da görev değişimleri

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Örün Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Dekanlığına, Doç. Dr. Hikmet Ün ise Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürlüğüne atandı.

Sosyal Bilimler Fakültesi ve BESYO’da görev değişimleri
Aksaray Anadolu AŞ
28 Kasım 2016 16:18

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Örün Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Dekanlığına, Doç. Dr. Hikmet Ün ise Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürlüğüne atandı.

– Türkiye’de Sağlığa Yapılan Yatırımın Karşılığı Var –

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, sistemin çalıştığı ve ilkelerin hâkim olduğu bir yönetim anlayışıyla iş yapmaya çalıştıklarını belirtti. Sağlık Yüksekokulu’nun Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesinin ardından Dekanlık görevine Prof. Dr. İbrahim Örün atandı. Sağlık eğitiminin ASÜ’de oturmuş bir yapıya sahip olduğunu ancak, format, kurul yapısı ve karar alma biçimi olarak yüksekokul ile fakültenin farklılıklar teşkil ettiğini ve bu manada kurucu dekanlığın önemli olduğunu söyleyen Şahin, “Okulumuz her bakımdan daha prestijli bir noktaya geldi. Sağlık sektörüne yapılan yatırımların Türkiye’de bir karşılığının olduğunu biliyoruz. Yeni bir heyecanla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Yapılan bu kısa açıklamanın ardından Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Funda Çetinkaya, görevi Prof. Dr. İbrahim Örün’e devretti. Örün, yaptığı kısa açıklamasında, şunları söyledi, “Üniversitemize Sağlık Bilimleri Fakültesi kazandırılması noktasında gösterdikleri katkılar münasebetiyle Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum. Ülkemizde sağlık sektörü son 10 yıldır ciddi biçimde gelişiyor ve iyileşiyor. Üniversitemizde de bunun yansımalarını görüyoruz. Yerel, bölgesel ve ulusal anlamda, sağlık eğitimine büyük katkılar sağlayacağımızı düşünüyorum. Bilimsel çıtayı daha yükseklere çekeceğimize canı gönülden inanıyorum.”

– BESYO, Başarı Anlamında Türkiye’de 7’nci Durumda –

Öte yandan Rektör Yardımcılığının yanında BESYO Müdürlüğünü de deruhte eden Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz ise görevi Doç. Dr. Hikmet Ün’e devretti. Burada yapılan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, BESYO’nun son derece önemli başarılara imza atan bir okul olduğunu söyleyerek, “Sayın Hacı Murat Yılmaz Hocamıza, yaklaşık 1 yıldır BESYO Müdürlüğünü de deruhte ettiği için çok teşekkür ediyorum. Üniversitemizin bütün birimlerinde sistemin çalıştığı, ilkelerin hâkim olduğu bir yönetim anlayışıyla iş yapmaya çalışıyoruz. BESYO’da çok güzel icraatlar hayata geçti. Hikmet Hocamızın, bu başarılara yenilerini ekleyeceğine inanıyoruz. Ortada bir başarı varsa, bunun ekip çalışmasıyla mümkün olduğunun bilincindeyiz. Bundan sonraki dönemde başarıların artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi. BESYO eski Müdürü Prof. Yılmaz, özellikle bireysel ve takım sporları açısından ASÜ BESYO’nun çok önemli bir yere sahip olduğunu, başarı anlamında Türkiye genelindeki BESYO’lar arasında da 7’nci sırada yer aldığını belirtti. BESYO’nun yeni Müdürü Doç. Dr. Hikmet Ün de, özetle şunları söyledi: “Ekibimizle birlikte, elimizden gelen en iyi çalışmaları yapmaya gayret edeceğiz. BESYO özel bir okul; öğrencilerimiz seçilerek geliyor. Onları topluma daha faydalı hale getirmeye gayret edeceğiz. Amacımız, okulumuzun kurumsal kimliğini geliştirmektir.”

Yapılan kısa konuşmaların ardından çiçek takdimleri ile görev devir-teslimleri gerçekleştirildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.