Dolar 32,3662
Euro 35,0212
Altın 2.326,21
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

‘Sosyal Mağaza’ ihtiyaç sahibi ailelere umut oluyor

‘Sosyal Mağaza’ ihtiyaç sahibi ailelere umut oluyor
Aksaray Anadolu AŞ
7 Aralık 2020 23:32

Aksaray Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği en belirgin örnek projeleri arasında yer gösterilen ‘Sosyal Mağaza’ ihtiyaç sahibi ailelere umut oluyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Sosyal Belediyecilik hizmetleri kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz olarak yararlanması amacıyla kurulan ‘Sosyal Mağaza’yı inceledi. Başkan Dinçer, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin bu mağazadan ücretsiz kıyafet ve ayakkabı alabildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in talimatıyla açılan ‘Sosyal Mağaza’da her yaş grubuna hitap eden kıyafetler ve ayakkabılar yer alıyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz olarak faydalanabildiği Sosyal Mağaza’dan bu güne kadar yüzlerce aileye giysi ve ayakkabı yardımında bulundu.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, yardımların yapıldığı ‘Sosyal Mağaza’yı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediyeciliğin yol, su, kaldırım, alt yapının yanında sosyal yönden ele alınması gerektiğini söyleyen Başkan Dinçer, “Günümüzde sosyal belediyecilik söylemi ciddi anlamda önem kazanıyor. Çünkü toplumun dezavantajlı kesimleri olarak tabir edilen kimsesiz ve dar gelirli ailelere sahip çıkmak ve onların ihtiyaçlarını karşılamak yerel yönetimler olarak bizlere düşüyor.

Belediyemiz Sosyal İşler Müdürlüğü aracılığı ile şehrimizde ihtiyaç sahibi birçok ailemize gıda yardımında bulunduğumuz gibi çölyak ve trozinemi hastalarına tüketebilecekleri gıda ürünleri desteğinde bulunuyoruz. Bu hizmetleri süreklilik esasına göre gerçekleştiriyoruz.

Bütün bu hizmetlerin yanında ihtiyaç sabi ailelerimizi kıyafet ve ayakkabı ihtiyacını belediyemizin sosyal mağazasından karşılıyoruz” dedi.

Başkan Dinçer, belirlenen ailelere gıda ve kıyafet yardımlarının süreceğini bildirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.