Dolar 32,3576
Euro 34,7880
Altın 2.394,97
BİST 10.247,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Az Bulutlu
Aksaray
18°C
Az Bulutlu
Cts 13°C
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 22°C

Sosyal Medya Fenomeni Porçay’ın 4 Yıl 2 Ay Hapsi İstendi

YouTube’da çektiği parodi müzik ve görüntüleri ile bilinen Porçay lakaplı toplumsal medya fenomeni Erkan Porçay, çektiği bir görüntü yüzünden 4 …

Sosyal Medya Fenomeni Porçay’ın 4 Yıl 2 Ay Hapsi İstendi
Aksaray Anadolu AŞ
19 Şubat 2021 01:00

YouTube’da çektiği parodi müzik ve görüntüleri ile bilinen Porçay lakaplı toplumsal medya fenomeni Erkan Porçay, çektiği bir görüntü yüzünden 4 yıl 2 ay mahpus cezası ile karşı karşıya.

Porçay, yaklaşık 2,5 sene evvel ünlü rapçi Ezhel ile ilgili ‘Ot İçiyorum’ isimli bir görüntü çekmiş, bu görüntüde ünlü müzikçinin söylediği kelamları ve yaptığı hareketleri komik bir lisanla taklit etmişti. Çekilen görüntü, mahkeme tarafından incelenme altına alındı ve Porçay’ın uyuşturucuya ve uyuşturucu hususa özendirme kabahatinden mahpusu istendi.

Açıklamalara nazaran Porçay daha evvel hayatında hiç uyuşturucu kullanmamış

blank

Karar ile ilgili açıklama yapan ünlü toplumsal medya fenomeni, bu suçlamayı muhakkak kabul etmediğini ve kararı istinaf mahkemesine taşıyacaklarını lisana getirdi. Görüntünün yalnızca latife gayeli çekildiğini belirten Porçay, bugüne kadar insanları uyuşturucuya teşvik etmek bir yana, daha evvel bir kez bile uyuşturucu kullanmadığını belirtti.

Porçay’ın avukatı Ali Gül, 2018 yılından beri mahkemeye her şeyin latife ve parodi olmaya kanıtlamaya çalıştıklarını, çekilen görüntüden çıkarılan sonucun Türkiye kaidelerinde bile kabul edilemez olduğunu lisana getirdi.

Avukat Gül’ün yaptığı açıklamanın devamında şu tabirler yer alıyordu; “2,5 sene oldu, latifenin şaka olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.Bir insan müziklerdeki uyuşturucu kullanımıyla dalga geçtiği için uyuşturucu kullanımını özendirmekten mahpus cezası alabilir mi? Rezalet, sanık olmak da avukat olmak da. Birinci sefer bu kadar çaresiz hissettiğim bir dava. İnsanın asabı bozuluyor, gencecik bir insan. Özendirenleri eleştiriyordu. Hayatında hiç uyuşturucu kullanmamış. Korkutucu, can sıkıcı.”

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.