Dolar 32,5649
Euro 34,9847
Altın 2.420,19
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Staj ve eğitim konularında protokoller imzalandı

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile üç farklı kurum arasında iş birliği protokolleri imzalandığını, bu protokollerin gerek yeni çalışmaların ortaya çıkması gerek imkân paylaşımı gerekse toplumsal fayda bakımından son derece önemli olduğunu söyledi.

Staj ve eğitim konularında protokoller imzalandı
Aksaray Anadolu AŞ
24 Mayıs 2021 11:10

ASÜ ile Aksaray Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü, Somuncubaba Anadolu Lisesi ve Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi arasında iş birliği protokolleri imzalandı.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin protokollerin içeriğine dair bilgiler verdi.

ASÜ-OSB arasındaki işbirliğinin staj çalışmalarını kapsadığını dile getiren Prof. Şahin, “Protokol, ASÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencilerinin, OSB Müdürlüğünde ve OSB’de faaliyet yürüten ve staj programına katılım sağlamak isteyen işletmelerde mesleki uygulama yapmasına imkân tanıyor. İİBF öğrencileri imzalanan protokolle birlikte, OSB’de faaliyet gösteren işletmelerde, belirlenen kural ve süreler içinde staj eğitimini yapabilecek” dedi.

Somuncubaba Anadolu Lisesi ve Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi ile de iki protokol imzaladıklarını ve bu protokollerin sosyal ve bilimsel konulardaki iş birliğini kapsadığını söyleyen Şahin, “Bu liselerde eğitim-öğretim gören öğrencilerimiz, ortaklaşa yapılan bilimsel çalışmalarda, ASÜ’de bulunan laboratuvar, kütüphane, konferans ve spor salonu gibi sosyal tesislerden faydalanabilecek. Bununla birlikte ilgili okulların öğrenci ve öğretmenleri, ASÜ Öğretim Elemanları danışmanlığında yapılacak kimi projelerde görev alabilecek, çeşitli etkinlikler dâhilinde ziyaretlerde bulunabilecek ve öğretim elemanları uzmanlık gerektiren konularda bu okullarda sunum yapabilecek” dedi.

Protokollerin gerek yeni ve farklı çalışmaların ortaya çıkması gerek kurumlar arası imkân paylaşımı gerekse hepsinin bir toplamı olan toplumsal fayda bakımından son derece önemli olduğunu kaydeden ASÜ Rektörü, “Bu çalışmalar çok değerli. Biz üzerimize düşen sorumlulukları titizlikle yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Protokollerin kurumlara hayırlar getirmesin diliyoruz” dedi.

Rektör Şahin, açıklamasını şu şekilde tamamladı:

“İş birliği protokollerinin hayata geçmesine çok kıymetli katkılar sunan Aksaray Valisi Sayın Hamza Aydoğdu başta olmak üzere, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Somuncubaba Anadolu Lisesi Müdürü Musa Karakaya ve Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Orhan Avan’a çok teşekkür ediyoruz..

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.