Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Açık
Aksaray
29°C
Açık
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 26°C
Çar 27°C

Sultan 2. Kılıçaslan Bilgi Evi hizmete açıldı

Sultan 2. Kılıçaslan Bilgi Evi hizmete açıldı
3 Mart 2019 16:26

Aksaray Belediyesinin kültür hizmetleri devam ediyor. Aksaray Belediyesi Halkı okumaya sevk etmek amacıyla şehrin muhtelif yerlerinde Bilgi evlerini hizmete sunuyor.

Aksaray’ın ilk modern bilgi evi olan Adese karşısındaki Cemâleddin-i Aksarâyi Bilgi Evi Aksaraylı kitapseverler tarafından büyük ilgi görünce, Başkan Haluk Şahin Yazgı’nın talimatıyla Ulu cami karşısındaki parkın içine Sultan İkinci Kılıçaslan’ın adını taşıyan Bilgi evi daha yapılmıştı.

Sultan İkinci Kılıçaslan Bilgi evi düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Bilgi evinin açılış törenine Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Başkan Yardımcıları Süleyman Canbulut, Güven Kemerkaya, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaraylı kitapseverlere kitap okumaları ve öğrencilerin bilgi edinerek ders çalışmaları için üç adet bilgi evi yaptıklarını, bunlardan ikincisi olan Sultan İkinci Kılıçaslan adlı bilgi evinin resmi açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, hayırlı uğurlu olması dileğiyle hizmete açtı.

Sultan İkinci Kılıçaslan Bilgi Evinde 4500 adet kitap bulunduğu ve bu kitapların okuyucuların hizmetine sunulduğu belirtildi.

Aksaray Belediyesinin hizmete sunduğu Bilgi evlerini mükemmel bir proje olarak değerlendiren Kitapseverler ve gençler bu hizmeti gerçekleştiren Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür ettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.