Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.300,55
BİST 9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Sultanhanı Belediyesi öğrencilere 10 bin fidan dağıttı

Sultanhanı Belediyesince düzenlene ‘Her Çocuğa Bir Fidan, Sultanhanına Bir Orman’ projesi kapsamında Vali Şeref Ataklı’nın da katılımı ile 10 bin fidan dağıtımı yapıldı..

Sultanhanı Belediyesi öğrencilere 10 bin fidan dağıttı
Aksaray Anadolu AŞ
12 Mart 2016 11:30

Etkinliğe Vali Şeref Ataklı’nın yanı sıra Orman Bölge Müdürü Bekir Karaca, Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, Belediye Meclis üyeleri, öğrenciler ve köy halkı katıldı.

Vali Şeref Ataklı: “2015 yılında Aksaray genelinde yaklaşık olarak 2 buçuk milyon fidan dikildi”

Vali Şeref Ataklı yaptığı konuşmada; “Aksaray İlimiz maalesef Orman bakımından fakir bir il ama ağaçlandırmak ve orman oluşturmak için gayret gösteriyoruz. 2015 yılında il genelinde yaklaşık olarak 2buçuk milyon fidan dikildi. Bu yılda aynı performansı göstermek istiyoruz” dedi.

Sultanhanı da Aksaray’ın orman bakımından en fakir bölgelerimizden olduğunu söyleyen Vali Ataklı, “Bir orman oluşturma gayretimiz var, 5milyom m2’lik bir mera alanımızı ormana dönüştürülmesi için bir çalışma içerisindeyiz, inşallah eksikleri tamamlayacağız. Bir taraftan meraya ihtiyacımız var, bir taraftan da ormana ihtiyacımız var. İkisinin dengeleyip bir orman oluşturma çabamız olacak.

Sadece orman arazisi olarak değil bireysel olarak bahçelere, sokaklara fidan dikmeye devam etmemiz gerektiğini söyleyen Vali Ataklı, böyle projelere çocuklarımızın ve gençlerimizin de dahil edilmesi ayrıca sevindirici olduğunu söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak: “Belediye olarak ağaçlandırmaya verdikleri önemi belirterek, 2 yıl içerisinde 6500 fidanı Belediye bünyesindeki park ve bahçelerine diktik. Ayrıca geçen sene Belediyemizin nüfusu kadar fidan dikmek istediğimizi Orman Bölge Müdürlüğüne belirterek 12 bin fidan talep ettik, sağ olsunlar bize geçen sene 20 bin fidan verdiler. Bu sene de 25 bin fidan talebimiz oldu ve bizi geri çevirmediler, bu fidanları öğrencilerimize ücretsiz hediye ediyoruz, amacımız Sultanhanına bir orman kazandırmak” dedi.

Orman Bölge Müdürü Bekir Karaca yaptığı konuşmada: “Biz fidan dikmek isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz, Aksaray İlimize 2015 yılı ve 2016’nın bu ayına kadar toplamda 300 bin fidanı böyle etkinlikler ile halkımıza dağıttık. Sultanhanı Belediyemize geçen yıl 20 bin fidan verdik, şimdi de 10 bin fidan verdik ve bu yıl içinde 15 bin fidan daha vereceğiz. Sultanhanı gelecekte şimdiki olduğundan çok daha yeşil olacağına inancım tam. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra öğrencilere fidan dağıtımı yapan Vali Ataklı öğrenciler ile bir süre sohbet ettikten sonra fidan dikmek üzere anaokuluna bahçesine gitti. Öğrenciler ile birlikte fidan dikerek fidanlara can suyu verdiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.