Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Süt numuneleri ASÜ’de analiz edilecek

Süt numuneleri ASÜ’de analiz edilecek
Aksaray Anadolu AŞ
28 Eylül 2020 19:51

Çiğ inek sütünün sınıflandırılmasına ilişkin tebliğ gereğince üreticilerin süt numuneleri, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda analiz edilecek.

ASÜ Senato Salonu’nda Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Aksaray Merkez İlçe Süt Üreticileri Birliği, Ortaköy İlçesi Süt Üreticileri Birliği, Eskil İlçesi Süt Üreticileri Birliği, Gülağaç İlçesi Süt Üreticileri Birliği, Aksaray Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği, Niğde-Aksaray Bölgesi Tarım Kooperatifleri Birliği temsilcilerinin katılımıyla bir imza töreni düzenlendi.

Burada kısa bir değerlendirme yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Aksaray tarım ve hayvancılığının gelişmesi adına yapılacak çalışmalara katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Şahin, “Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı Bakanlık onaylı bir laboratuvar. Burada süt kalitesine ilişkin gerekli analizler gerçekleştirilebiliyor. İmzalanan protokol tüm üreticimize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Toplantıya katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da Aksaray’ın süt üretiminde Türkiye genelinde önemli bir marka olduğunu, şehri çok daha iyi yerlere getirmek için tüm kurum ve kuruluşlara önemli görevler düştüğünü ve bu noktada işbirliği içerisinde çalışmanın önemli olduğunu vurguladı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Prof. Dr. Engin Deligöz ve Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş ile Genel Sekreter Bayram Ali Yavaş’ın da katıldığı tören, protokol metninin imzalanmasıyla tamamlandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.