Dolar 32,5324
Euro 34,8843
Altın 2.439,59
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi Aksaray Nora City’de

Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi Aksaray Nora City’de
Aksaray Anadolu AŞ
31 Temmuz 2023 12:59

Sütaş Çiftliği Karikatürleri’nin 20’nci yıl kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi’nin yeni durağı Anadolu’da Aksaray Nora City AVM oldu.  31 Temmuz-14 Ağustos tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek olan sergi, alışveriş merkezinin giriş katında karikatürseverleri ağırlayacak.

Türkiye’nin süt ve süt ürünlerinde lider kuruluşu Sütaş’ın, esprili iletişim dilinin en önemli unsurlarından olan Sütaş Çiftliği Karikatürleri’nin 20. yılı kapsamında düzenlenen “Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi”,  İstanbul’dan sonra Anadolu’nun farklı illerindeki lokasyonlarda da karikatürseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Bugüne kadar sergilendiği her noktada büyük, küçük herkesin beğenisini toplayan Sütaş Çiftliği Karikatürleri Sergisi’nin Anadolu’daki yeni durağı Aksaray ilindeki Nora City AVM oldu. 31 Temmuz- 14 Ağustos tarihleri arasında Aksaray Nora City AVM’nin giriş katında açık olacak olan sergi, ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

2002 yılından bu yana çizer Faruk Bayraktar imzası ile yayınlanan Sütaş Çiftliği Karikatürleri arasından derlenen karikatürlerin yer aldığı sergi, 7’den 70’e herkesi eğlenceli ve keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

Faruk Bayraktar Kimdir?

1965 yılında Yugoslavya’nın Novi Pazar kentinde doğan Faruk Bayraktar, 1968’de ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etti. Marmara Üniversitesi Sinema-TV Bölümü’nden mezun olan Bayraktar, öğrencilik yıllarında başladığı çizerliğe Çarşaf, Horoz, Pişmiş Kelle, Gırgır, Fırt, Hıbır, Avni, Leman, L-Manyak, Lombak gibi dergilerde sürdürdü.

Pişmiş Kelle Dergisi’nde çizdiği Rezil-i Rüsvan bant tipi ve absürt fantastik tiplemelerin yer aldığı Kravisni Tol Tol karikatür köşesiyle dikkat çeken Bayraktar’ın, karikatürlerinde kullandığı “gelenzi-gidenzi kalıbı” olarak bilinen deforme mizahi konuşma biçimi, gençler arasında yaygınlık kazandı.

2002 yılından bu yana Sütaş Çiftliği Karikatürlerini çizen Bayraktar’ın, Kravisni Tol Tol,  Rezil-i Rüsvan, ve Sütaş Karikatürleri adı ile yayımlanan kitapları bulunuyor.

Sütaş Hakkında:

· Sütaş 5000 çalışanının yanı sıra satış dağıtım grubundaki iş ortakları ile birlikte 7.500 kişiye istihdam sağlıyor.

· 2022 net konsolide cirosu 15 milyar TL

· 4 entegre tesisinde;

o Her gün 6,8 milyon paket süt ürünü,

o Yem fabrikalarında günde 1.380 ton karma yem üretiyor.

o Endüstriyel tesislerinde kullandığı elektrik ihtiyacının yüzde 80’e kadar elektriği, çiftliklerinin gübrelerinden ve organik atıklarından üretiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.