Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Tanju Çolak ASÜ’lülerle buluştu

Milli Futbolcu Tanju Çolak, başarı için gerekli olanların inanmak ve çok çalışmak olduğunu söyledi.

Tanju Çolak ASÜ’lülerle buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
4 Nisan 2017 21:27

Milli Futbolcu Tanju Çolak, başarı için gerekli olanların inanmak ve çok çalışmak olduğunu söyledi.

– Maçları Radyodan Dinlemek Aynı Zamanda Hayal Etmekti –

Çolak, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Geleceğin Liderleri Topluluğu tarafından düzenlenen “Efsanelerin Hayatından Kestiler” konulu söyleşiye katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, maçların radyodan dinlenildiği dönemlerden örnekler verdi. Yatılı okuduğunu ve maçları radyodan takip ettiklerini kaydeden Şahin, “O dönemde maçlar doğuda 14.00, batıda ise 14.30 gibi başlar, 16.30 gibi de biterdi. Bizim de 18.30 gibi yatılı kaldığımız kuruma yetişmemiz gerekirdi. Maçları radyoda dinlerdik ve akan program esnasında bazı spor muhabirlerine bağlantı gerçekleştirildiğinde, gol veya sıra dışı bir şeyler olduğunu anlardık. Radyoda maç dinlemek aynı zamanda hayal etmekti. Gelişen atakları, atılan golü gözünüzde canlandırmaya çalışırdınız. Hayal gücünün gelişimi bakımından, günümüz gençlerinin daha az şanslı olduğunu düşünüyorum” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ise Tanju Çolak’ı Aksaray’da görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Tanju Çolak, hem futbol, hem de hayat deneyimleri açısından efsane bir isim” dedi.

– Bir Gün Samsunspor’un Hocası Soyunma Odasına Geldi… –

Yapılan açılış konuşmalarının ardından sahneye gelen Tanju Çolak, futbola Samsun’da bir tesadüf sonucu başladığını belirtti. Çocukken mahallelerde top oynadıklarını ve yan mahalle takımının formasına imrendiklerini belirten Çolak, “İki taştan bir kale kurulur ve plastik bir topla futbol oynanırdı. Yan mahalle takımının Arjantin Milli Takım formasına benzer bir forması vardı. Bu formaya imrenirdik. Bir gün o takımın Başkanı Terzi Ramazan, beni Samsunspor 11 yaş grubuyla yapılacak olan maça davet etti. Büyük bir heyecan içinde maça çıktık. Maçı 6-1 kaybettik. Çok moralimiz bozuldu. Samsunspor’un hocası bu esnada soyunma odasına girdi ve üzülmememiz gerektiğini söyleyerek bizlere moral verdi. Daha sonra ise beni takıma davet etti. Çok sevindim. Böylece Samsunspor altyapısına katılmış oldum. Sonrasında 6 yıl Samsunspor, 4 yıl Galatasaray, 3 yıl Fenerbahçe. 61 kez milli oldum. Altın, gümüş ve bronz ayakkabım var” dedi. Tanju Çolak olarak her zaman milletin, devletin yanında olduğunu ve halen millet için koşturduğunu dile getiren Çolak, “Hepimizin çok çalışması lazım. Çünkü 16 Nisan milletimiz için çok önemli. Gelecek için çok önemli bir referandum yaşayacağız. Bunu iyi anlatmamız gerekiyor” dedi.

– Top Sizdeyken Çok Çabuk Karar Vermeniz Gerekiyor –

Başarının nasıl elde edilebileceğine dair açıklamalar da yapan Tanju Çolak, şöyle devam etti: “Başarı için çok çalışmak, inanmak ve hocayı sevmek lazım. 11 yaşımdan beri hocalarımı çok sevdim ve iyi bir takım oyuncusu oldum. Çünkü futbolda top ayağınızdayken çabuk karar vermeniz gerekiyor. Beyinle ayak iletişimi çok önemli. Çok hızlı değilim ama futbol bir matematik. Bu matematiği iyi çözmeniz gerekiyor. En üst noktada topla buluşmak önemli. İşimi çok sevdim, çok çalıştım ve başarılı oldum.” Efsane Futbolcu, açıklamalarının son bölümünde hatıralarından kesitler anlattı. Daha sonra Galatasaray’ın 3-0 mağlup olduktan sonra 5-0 kazandığı, unutmazlar arasında yer alan Neuchatel Xamax maçı, Fenerbahçe’ye gerçekleşen transferi, Türk futbolunun mevcut durumu, yabancı futbolcular, yılın şampiyonluk favorisi, futbolculara ödenen paralar gibi konularda sorulan sorulara cevap verdi.

Öğrencilerin fotoğraf taleplerini de kırmayan Tanju Çolak, programın sonunda beraberindeki heyetle birlikte Rektör Şahin’i makamında ziyaret etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.