Dolar 32,3397
Euro 35,1192
Altın 2.307,48
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Tarım Bakanlığı personeline Pancar Yetiştiriciliği eğitimi!

Tarım Bakanlığı personeline Pancar Yetiştiriciliği eğitimi!
Aksaray Anadolu AŞ
2 Temmuz 2019 01:14

Tarım ve Orman Bakanlığı, şeker fabrikası ve pancar ekimi yapılan illerin personellerine yönelik “Pancar Yetiştiriciliği Eğitimi” düzenledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, pancar şekeri fabrikası ve ekim alanları bulunan illerin personellerine yönelik “Pancar Yetiştiriciliği Temel Eğitimi” Toplantısı düzenlendi.

Şeker üretiminin sürdürülebilirliği doğrudan pancar üretiminin verimli ve karlı bir şekilde yapılmasına bağlı olduğundan pancar şekeri fabrikası ve ekim alanları bulunan illerde görevli Tarım ve Orman İl Müdürlükleri personeline yönelik “Pancar Yetiştiriciliği Temel Eğitim” toplantısı, 1-4 Temmuz 2019 tarihleri arasında Ankara’daki Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi’nde (UTEM) gerçekleştiriliyor.

Hangi iller katılıyor?

Toplantıya;

Şeker fabrikalarının ve ekim alanlarının bulunduğu Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bayburt, Bitlis, Burdur, Bursa, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Muş, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Sivas, Tokat, Uşak, Van ve Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden ilgili teknik personel,

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Şeker Enstitüsü’nden yönetici ve yetkililer,

Tarım ve Orman Bakanlığı Şeker Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Hasdemir, Şeker İzleme, Denetim ve Koordinasyon Daire Başkanı Müfit Şimşek, Şeker Dairesi Başkanlığı ilgili teknik personeli ile birlikte yaklaşık 80 kişi katılım sağladı.

İl müdürlüğü çalışanları pancar yetiştiriciliği konusunda bilgilendiriliyor

Şeker Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Hasdemir’in şeker pancarının stratejik bir ürün olduğunu vurguladığı açılış konuşması ile başlayan toplantıda; Şeker İzleme, Denetim ve Koordinasyon Daire Başkanı Müfit Şimşek “Türkiye Şeker Sektörü”, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Proje Yönetim Koordinatörü Serdar Tevfik Gürbüz ise “Pancar Kayıt Sistemi (PAKSİS)” konulu bir sunum yaptı.

İlk gün Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Şeker Enstitüsü Agronomi Müdürü Dr. Abdullah Yaşar Abacı’nın “Şeker Pancarının Agronomik İstekleri, Bakım ve Sulama” konusunda katılımcıları bilgilendirdiği toplantı, 4 Temmuz’da sona erecek..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.