Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Açık
Aksaray
21°C
Açık
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 28°C

Taşpınar Belediyesi’nde işçi kıyımı!

Taşpınar Belediyesi’nde işçi kıyımı!
Aksaray Anadolu AŞ
3 Ekim 2019 16:40

CHP Aksaray İl Başkanı Ramazan Koçak Aksaray’ın Taşpınar Belediyesi’nde seçim sonrası işçi kıyımı yaşandığını söyleyerek açıklamalarda bulundu.

Düzenlediği basın toplantısında işten çıkarılmaları eleştiren Koçak “Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı 31 Mart seçimlerinden sonra, önce seçimi iptal ettirip sonrada seçim kampanyasının devam ettiği bir dönemde, hiçte etik olmayan bir biçimde yaklaşık 2 bin 500 kişiyi işe alanlar, İmamoğlu tekrar seçilip göreve geldikten sonra, bu işçileri işten çıkarınca kıyameti kopardılar.

Günlerce kamuoyunu bununla meşgul ettiler. 17 yıllık iktidarları dönemin de partilerinin referansı olmadan hiç kimseyi işe almayanlar, toplumun en az %50’sini yok sayanlar hak, hukuk ve emekçi havariliğine soyundular” diyerek “Aynı zihniyet, Taşpınar Belediyesinin personel şirketinde, yaklaşık 5 yıldır çalışan toplam 10 kişiden 9’unu göreve gelir gelmez, hiç bir gerekçe göstermeksizin işten çıkardı. Bu arkadaşlarımızın yerine Belediyeye, liyakata, ehliyete ve bütçeye bakılmaksızın, AK Parti referanslı, hısım, eş, dost akrabadan oluşan ve çıkartılandan fazla (12) işçi aldılar” iddiasında bulundu.

“Partizan İşten Çıkarmalar Yapıldı”

“Taşpınar Belediyesi’nde yıllardır çalışan ve yasa çıktıktan sonra yasalara uygun, yazılı ve sözlü sınavla kadro hakkı alan ve çalıştığı süre boyunca, belediyenin temizlik, ulaşım, büro işi, kanalizasyon, içme suyu, operatör, şoför vb. gibi verilen işleri hakkıyla yapan bu emekçi kardeşlerimiz, sırf oy vermedikleri için partizan bir anlayışla sokağa atılmıştır” diyen Koçak “Hayat pahalılığının, işsizliğin zirve yaptığı bir dönemde zor koşulları altında bakmakla yükümlü olduğu evinin, çocuklarının temel insani ihtiyaçlarını karşılayamayan, evine ekmek götürmekte zorlanan bu emekçi kardeşlerimiz işten atarken hiç mi vicdanınız sızlamadı, hiç mi empati yapmadınız. Bir işyerinde toplam çalışanların % 90’ının işten çıkarılması toplu işçi çıkarma sayılır ve tam bir işçi kıyımıdır. İşten haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan işçilerin derhal işe alınmasını talep ediyor ve yapılan hukuksuzluğun yasalar nezdinde takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyor ve bu malum zihniyeti kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ekmeğimizle Oynamayacaklardı…”

Basın toplantısında konuşan işçiler Nisan 1’den itibaren göreve gelen AK Partili mevcut başkanın kendileri ile bir toplantı yaptığını, hiç kimsenin ekmeği, işiyle, aşıyla bir ilgilerinin olmayacağını söylemesine rağmen işçilere siyasi görüşlerinden dolayı ya da başka seçmenlere verdikleri sözden dolayı mobbing uygulamaya başladığını dile getirdi. İşçilerin kendi rızalarıyla işten ayrılmaları için işi ve konumları dışındaki tuvalet temizletmek olmak üzere birçok farklı alanlara yönlendirdiklerimi ifade eden işçiler “Bu saatten sonra iş bulamayız endişesi ile verilen bütün işleri yaptık. Buna rağmen işten çıkmadığımız için bir mesajla 9 arkadaşımla birlikte işten çıkarıldık. Gerekçe olarak da kamu malına zarar vermek ve verimsiz çalışma olarak bahaneler öne sürdüler. Ekmekle oynamayacağız diyen başkan direk ekmeğimizle oynadı” ifadelerini kullandı..

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER

1-ATIL KORKUT ( 4 YIL, 3 AY)

2-BAYRAM ALAV (3 YIL, 7 AY)

3-RAMAZAN İPEK (5 YIL )

4-GÖKHAN TURGUT (4,5 YIL )

5-HATİP CAN UÇKUN (6 YIL )

6-YAŞAR PAYLAN (2 YIL )

7-RAMAZAN KARGIN ( 4 YIL 3 AY )

8-ÖNDER SÖNMEZ (4,5 YIL )

9-ADEM TALAY (8 YIL )

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.