Dolar 32,5271
Euro 34,8673
Altın 2.484,76
BİST 9.534,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Taşpınar TOKİ Konutları kura çekilişi yapıldı

TOKİ tarafından Taşpınar Beldesi’nde yapımı gerçekleştirilen 163 konutun, konut alma hakkı ve konut belirleme kuraları çekildi..

Taşpınar TOKİ Konutları kura çekilişi yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
9 Aralık 2015 02:39

Taşpınar Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresince birlikte yürütülen proje kapsamında Taşpınar Kasabasına yapılacak olan 163 Adet Konut, 1 adet Ticaret Merkezi ve çevre düzenlemesi tamamlanıyor. Taşpınar Belediyesi’nde 1. Etap TOKİ kuralarının çekildi. Kura çekimine Vali yardımcısı, Taşpınar belediye Başkanı Cihan Yüksel, TOKİ yetkilileri ve Aksaray 1. Noter huzurunda çekildi.

Kura çekiminde Taşpınar’lılar çok büyük ilgi gösterdi. Taşpınar belediyesinin hazırladığı kura çekimi ortamında kura çekimine girmeyi hak kazanan aileler hangi daire kendilerine çıkacak diyerekten büyük bir merakla sonucu beklediler. Kuradan ev sahibi olan aileler, hem Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığına hem de Aksaray valiliği ile Taşpınar Belediye Başkanı Cihat Yüksel’e teşekkür ettiler.

Taşpınar’da TOKİ sayesinde ilk kez çok katlı binalarda daha uygun şartlarda ikamet edeceklerini belirten Taşpınar’lılar, Belediye Başkanımız Cihan Yüksel’in girişimleri ile girişimleri ile kasabamıza ilk kez TOKİ ev yaptırıyor ve ev sahibi oluyoruz. Başkanımıza, Valiliğimize ve TOKİ’ye çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İNSANIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı Cihan Yüksel’de kura çekiminden önce yaptığı konuşmada,

“1. Etap Toki Başvuruları 30 Eylül 2013 –  29 Kasım 2013 tarihleri arasında  vatandaşlarımız tarafından Ziraat Bankası Aksaray Şubesine peşinatlar yatırılarak yapılmıştır. Yapılan  müracaatlardan sonra Toki tarafından kasabamıza 163 adet konut, 1 adet ticaret merkezi , alt yapı ve çevre düzenlemesi işi için 26.08.2014 tarihinde  ihale  yapılmıştır. İhaleyi kazanan yüklenici firma tarafından yapımına başlanan inşaatta nihayet sona yaklaşarak  bugün noter huzurunda çekiliş yapılarak bina sahipleri belirlendi. Adilce bir kura çekimi oldu.  3+1 daireler % 15 peşinat 120 ay vade, 2+1 daireler % 12 peşinat 180 ay vade taksit ile ödenecektir.

Belediye olarak  bu süreçte çok mücadele ettik, insan yaşamının amacı başkalarına hizmet etmek, şefkat göstermek ve yardımcı olmayı istemektir,neredeyse imkansız gözüyle bakılan bir projeyi hayata geçirerek  Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Bir değişim bize gelişme fırsatını sağlayacak olan bir sonraki değişime yol açar. OSB de çalışan işçiler, yatırımcılar,komşu köy ve kasabalarda yaşayan vatandaşlar ve kasabamızda ikamet edip ev sahibi olamayan halkımızın  konut ihtiyacını karşılayarak kasabamızın gelişmesine ve yaşam standartlarını yükselterek büyük katkı sağladık.’’Bundan yirmi yıl sonra yaptığınız şeylerden dolayı,yaptıklarınızdan daha fazla pişman olacaksınız.Öyleyse demir alın ve güvenli limanlardan çıkın,rüzgarları arkanıza alın,araştırın hayal edin ve keşfedin.’’felsefesi ile yeni projelerimize devam edeceğiz. Bundan sonraki 2. Etap TOKİ başvuruları içinde çalışmalarımız sürüyor ve inşallah 2. Etap TOKİ için de  bu şekilde sona gelmeyi temenni ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.