Dolar 32,4929
Euro 34,9499
Altın 2.435,29
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C

Tekne orucu tutan çocuklara hediyeleri dağıtılıyor

Tekne orucu tutan çocuklara hediyeleri dağıtılıyor
Aksaray Anadolu AŞ
25 Mart 2024 17:04

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Anadolu’nun Ramazan geleneklerinden olan tekne orucu kültürünün gelecek nesillere aktarmak için Aksaray Belediyesi olarak tekne orucu tutan çocukları mutlu eden hediyelerinin teslim edildiğini söyledi.

Aksaray Belediyesi, çocukların ramazan ayının gelenek ve göreneklerini tanıyarak yetişmesi için bu yılda tekne orucu etkinliği düzenledi. Ramazan ayında ilk kez tekne orucu tutan 6-9 yaş aralığında çocukların sürpriz hediyelerle ödüllendirileceği açıklanmıştı.

Aksaray Belediyesine ait resmi sosyal medya hesaplarında duyurulan ve tekne orucu formları dolduran çocuklar, hediyelerini Aksaray Belediyesi Bilim Merkezinde almaya başladılar. Bu yıl Aksaray genelinde 3 bin çocuğun tekne orucu hediyesi almaya hak kazandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Anadolu’da yıllardır süregelen Tekne Orucu geleneğini sürdüklerini söyledi. Belediye Başkanı Dinçer, “Ramazan ayının manevi iklimini 7’den 77’ye gönüllere taşımak için bu yılda tekne orucu etkinliğimizi sürdürüyoruz. Geleneğimize göre çocuklarımızın günün birkaç saatinde ya da yarım gün tuttukları tekne orucunu ödüllendiriyoruz. Aksaray Belediyesi olarak kültürümüzün yaşatılması, gelecek nesillere doğru aktarılması için sorumluluğumuzu her zaman yerine getirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.