Dolar 32,5354
Euro 34,9280
Altın 2.435,91
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 27°C
Az Bulutlu
Aksaray
27°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 22°C

TEKNOKOP kuruldu, bölgenin potansiyeli gelişiyor

TEKNOKOP kuruldu, bölgenin potansiyeli gelişiyor
Aksaray Anadolu AŞ
9 Eylül 2021 15:01

Konya Ovası Projesi Teknoparklar Birliği (TEKNOKOP) kuruluşuna ilişkin protokol töreni, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliğinde düzenlendi. Törene Aksaray Üniversitesi’ni temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz katıldı.

KOP Bölgesinde faaliyet gösteren Teknoparkların ve Teknoloji Transfer Ofislerinin bir araya gelerek kurduğu TEKNOKOP, işletmeler, girişimciler ve Teknoloji Transfer Ofisleri arasındaki iş birliğini ve üretilen projeleri geliştirmeyi hedefliyor. Bununla birlikte TEKNOKOP, iyi uygulama örneklerini yaygınlaştırmak, ortak projeler ve etkinlikler üretmek, üniversite-sanayi entegrasyonunu daha etkin hale getirmek gibi kapsamlı çalışmalar da yapacak. NEVÜ Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki törende, TEKNOKOP’un çalışma alanları ve planlanan projelere ilişkin bilgiler verildi ve sonrasında 13 üniversitenin Rektör ve temsilcileri, TEKNOKOP protokol metnini imzaladı.

KOP Bölgesi Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinden oluşuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.