Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi ile Desteklenecek Ürünler

Katma değerli üretimin artırılması hedefine yönelik, orta-yüksek ve yüksek teknoloji düzeyine sahip “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi” kapsamında …

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi ile Desteklenecek Ürünler
Aksaray Anadolu AŞ
28 Şubat 2021 18:24

Katma değerli üretimin artırılması hedefine yönelik, orta-yüksek ve yüksek teknoloji düzeyine sahip “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi” kapsamında, 7 odak sektörde yerli üretimin sağlanması veya üretim kapasitesinin artırılması için destek verilecek ürünlerin listesi yayımlandı.

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi kapsamında orta-yüksek ve yüksek teknoloji düzeyine sahip sektörler; kimya, bilgisayar-elektronik optik, makine, eczacılık, elektrikli teçhizat, ulaşım araçları ve tıbbi cihaz olarak açıklandı. Diğer sektörlerden 36 ürünün de eklenmesiyle birlikte 50 milyar doları aşan cari açığın Türkiye’de kalması hedefleniyor.

50 milyar dolar ülkede kalacak:

Paylaşımı görüntüleyemiyorsanız buradaki bağlantıya tıklayın.

Konu hakkında Twitter hesabından açıklama yapan T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Teknoloji seviyesi yüksek veya yoğun dış ticaret açığı verdiğimiz 919 ürünü, yerli imkân ve kabiliyetlerle üretecek yatırımları, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında destekliyoruz” dedi.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre Türkiye’de katma değerli üretimin artırılması hedefine yönelik, 11. Kalkınma Planı’nda belirlenen orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyesindeki odak sektörlerde 51 milyar dolarlık cari açığın azaltılması ve bu alanlarda yerli üretimin sağlanması veya üretim kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

blank

Listeler, Bakanlıkça, dış ticaret verileri, küresel rekabet koşulları, yerel ve küresel talep eğilimi, yurt içi üretim yetkinliği ve kapasitesi, sektörel ve sektörler arası teknolojik gelişime katkı gibi kriterler dikkate alınarak belirlendi.

Ürünler, sektör özelindeki dinamikler de göz önünde bulundurularak, farklı seviyelerde ürün kodları, ürün nitelikleri veya kullanılan teknolojiler şeklinde tanımlanabilecek.

Ayrıca Bakanlık, program kapsamında başvuru yapacak firmalar açısından öngörülebilirliği artırmak amacıyla, bu yıl, “Mobilite“, “Sağlık ve Kimya Ürünleri“, “Dijital Dönüşüm” ve “Üretimde Yapısal Dönüşüm” başlıkları altında 4 çağrıya çıkacak.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.