Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
BİST 8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Telegram’a Mesajları Otomatik Silme Özelliği Geldi

Whatsapp’ın tartışmalı gizlilik sözleşmesinden sonra gittikçe popülerleşen Telegram’a kullanıcıların işine bir hayli yarayacak yeni özellikler …

Telegram’a Mesajları Otomatik Silme Özelliği Geldi
Aksaray Anadolu AŞ
26 Şubat 2021 21:36

Whatsapp’ın tartışmalı gizlilik sözleşmesinden sonra gittikçe popülerleşen Telegram’a kullanıcıların işine bir hayli yarayacak yeni özellikler geldi. Son gelen güncellemeyle birlikte kullanıcılar, gönderdikleri mesajların otomatik olarak silinmesini sağlayacak zamanlayıcı özelliğine kavuştu.

Gelen yeni özelliklerin arasına aynı zamanda Telegram gruplarındaki kişi sayısını kısıtlamaya olanak sağlayan sınırlayıcı ve belirli bir kişiye ulaştıktan sonra kendi kendine silinen davet linkleri de eklendi.

Grup ve kanallar için süreyi sadece yöneticiler belirleyebiliyor

Tıpkı Signal gibi Telegram’da da mesajları otomatik silme özelliği uzun süredir var olan bir özellikti ancak yeni güncellemeyle birlikte kullanıcılar, zamanlayıcıdan da yararlanarak mesajlarının gönderildikten ne kadar zaman sonra silinebileceğine karar verebiliyor. Verilen zaman seçeneklerinin arasında şu anda sadece 7 gün ya da 24 saat bulunuyor.

Yeni özellikten faydalanabilmek için kullanıcıların gönderdikleri mesaja uzun bastıktan sonra önce Sohbeti Temizle’ye, ardından Otomatik Silmeyi Etkinleştir’e basmaları gerekiyor. Otomatik silme işlemi, sadece özellik etkinleştirildikten sonra gönderilen mesajlar için geçerli ve kullanıcıların bir mesajın ne kadar zaman sonra silinmesi gerektiğini belirtmesi gerekiyor. Ayrıca gönderilen mesajlar için belirtilen süre mesajlar okunduktan sonra değil, gönderildikten hemen sonra başlıyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.