Dolar 32,5841
Euro 34,8168
Altın 2.414,07
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 26°C

Teoriyi pratiğe dönüştürecek alanları geliştiriyoruz

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, teorik bilgilerin mutlaka pratiğe dökülmesinin, öğrencilerin gelişimi açısından önemli olduğunu, uygulama alanlarını, atölyeleri ve laboratuvarları geliştirmeye gayret gösterdiklerini söyledi..

Teoriyi pratiğe dönüştürecek alanları geliştiriyoruz
Aksaray Anadolu AŞ
5 Mayıs 2017 22:15

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, teorik bilgilerin mutlaka pratiğe dökülmesinin, öğrencilerin gelişimi açısından önemli olduğunu, uygulama alanlarını, atölyeleri ve laboratuvarları geliştirmeye gayret gösterdiklerini söyledi.

Rektör Şahin Eskil Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Sultanhanı Kasabası’nda bulunan Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu Programını ziyaret ederek, akademisyen ve öğrencilerle buluştu.

Eskil MYO’nda Veteriner Sağlık ve Laborant Programının 40 öğrenciyle eğitim-öğretime başladığını, yeni dönemde ikinci öğretim kapsamında 40 öğrencinin daha geleceğini belirten Şahin, bu programın, MYO’lardaki programlar arasında en hızlı iş bulunabilecek programlardan birisi olduğunu söyledi.

Öğrencilere, uygulamaları dikkatli şekilde takip etmelerini ve katılımcı olmalarını tavsiye eden ASÜ Rektörü, “Bir taraftan öğrenciler buraları değiştirip dönüşürken, diğer taraftan da öğrencilerin kendileri dönüşüp değişecek. Veteriner Hekim ve onunla beraber çalışan ekip, teorik olarak Türkiye’nin her yerinde çalışması gereken bir ekiptir. Beraber çalışacağınız insanları ve toplumu anlayabileceğiniz bir zihin dünyasıyla yetişmeniz gerekiyor. Herkesle muhabbet edebilmeyi, herkesi dinleyebilmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Şahin, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay’ı da kısa süre makamında ziyaret etti. Sultanhanı’nda da uygulamanın içinde yer almanın önemine dikkat çeken Prof. Şahin, “Mütevazı bir binada eğitim-öğretime başladık ve şu anda ikinci sınıf öğrencilerimiz var. İmkânlarımızı geliştirmeye çalışıyoruz. Uygulamanın içinde olmak başarıyı arttıran bir unsurdur. Teorik kısım, mutlaka uygulama alanlarında ve biraz da bireysel çabayla geliştirilmeli. Yeni dönem, bugünden çok daha iyi olacak. İmkânlar ölçüsünde eksiklerimizi tamamlamaya gayret ediyoruz” dedi.

Şahin, yaptığı açıklamaların ardından her iki ziyaretinde de öğrencileri dinledi, beklentileri hakkında bilgiler aldı ve akademisyenlerle görüşerek, yeni dönem hazırlıklarına dair istişarelerde bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.