Dolar 32,4856
Euro 34,9497
Altın 2.435,21
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

TikTok, Clubhouse’a Rakip Bir Uygulama Geliştiriyor

Son yıllarda sosyal medya uygulamalarında bir doygunluk yaşanıyor. Yeni fikirlerin daha az çıkmaya başladığını gördüğümüz bu süreçte insanlar …

TikTok, Clubhouse’a Rakip Bir Uygulama Geliştiriyor
Aksaray Anadolu AŞ
6 Mart 2021 04:00

Son yıllarda sosyal medya uygulamalarında bir doygunluk yaşanıyor. Yeni fikirlerin daha az çıkmaya başladığını gördüğümüz bu süreçte insanlar olarak tüketimimiz de hızlandı. Elbette bu dönemlerde çıkan yeni fikirler de var. Bu fikirler ise önceki sosyal medya platformları tarafından hızla entegre edilebiliyor. Bunun son örneği ise ülkemizde de popüler olan Clubhouse uygulamasına oldu.

Odalarda ünlü isimler de dahil pek çok isimle sohbet etme imkanı bulduğunuz ya da sohbet edenleri dinlediğiniz Clubhouse; Facebook, Twitter gibi platformların da ilgisini çekti. Bu iki platformdan sonra Clubhouse’un kullandığı konsepti entegre etmeye çalışan bir başka sosyal medya devi ise TikTok oldu.

blank

TikTok, Çin’de Clubhouse benzeri bir uygulama sunacak

Çin’in Clubhouse’u yasaklamasının ardından Çinli kullanıcılar bu uygulamaya alternatif çözümler aramaya başlamıştı. Bu noktada ise Çinli sosyal medya platformu TikTok’un bir çözüm hazırlığında olduğu görülüyor. Elde edilen bilgilere göre TikTok, sohbet odası tarzında yeni bir uygulama geliştirmeye başladı. Hatta TikTok’un çatı firması ByteDance’in bu uygulama ile ilgili çalışmalarının sona geldiği biliniyor. İlk gelen bilgilere göre uygulamanın Çin özelinde olacağı düşünülüyor.

Şu an için uygulamanın doğrudan TikTok‘a entegre bir şekilde mi çalışacağı yoksa yepyeni bir uygulama mı olacağı bilinmiyor, ancak önümüzdeki günlerde uygulamanın kapalı beta testlerine başlaması planlanıyor. Çin’deki sansür politikaları nedeniyle hazırlanacak uygulamada hükümeti eleştiren konuşmaların engellenmesi için sürekli olarak dinleneceği tahmin ediliyor.

blank

Twitter, Spaces’i Türkiye’de test etmeye başladı

Clubhouse’un birden popüler olması, ancak çok sayıda insanın uygulamaya girememesi, diğer sosyal medya platformları için bir koz haline dönüşmeye başladı. Örneğin Twitter, Clubhouse benzeri özelliği Spaces‘i ülkemiz dahil birden fazla yerde test etmeye başladı. Yakında pek çok uygulamada Clubhouse’daki gibi sesli odaların bulunmasını bekliyoruz. Peki sizler şirketlerin bu adımları hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.