Dolar 32,4673
Euro 34,7315
Altın 2.471,15
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 27°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
27°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 23°C

Tıp Fakültesi Dekanı göreve başladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan görevine başladı ve Tıp Fakültesi’ne dair önemli bir süreç daha tamamlanmış oldu..

Tıp Fakültesi Dekanı göreve başladı
Aksaray Anadolu AŞ
28 Temmuz 2017 22:57

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan görevine başladı ve Tıp Fakültesi’ne dair önemli bir süreç daha tamamlanmış oldu.

– Çok Önemli Bir Süreç Daha Başarıyla Tamamlandı –

Bir süredir Fakülte Dekanlığını da deruhte eden Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, çiçek takdimiyle görevi Prof. Özkan’a devretti. Düzenlenen törende sürece dair kısa bir bilgilendirme yapan ASÜ Rektörü Şahin, öğrencilerin de bu yıl eğitim-öğretime başlayacağını anımsattı. 2015 Mayıs’ta başlayan Tıp Fakültesi süreçinin bir aşamasının daha tamamlandığına dikkat çeken Şahin, şöyle konuştu: “Hatırlanacağı üzere; 2015 Mayıs’ta, karar YÖK’e gitti, YÖK de Haziran ayında bu kararı onayladı. Ağustos ayında da Bakanlar Kurulu ASÜ bünyesinde bir Tıp Fakültesi kurulmasını karara bağladı. 2016 Ağustos’ta Afiliasyon Protokolü imzalandı, Aralık ayında da Valilik ve Rektörlük arasında imzalanan protokol Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı. Daha sonra 6 aylık bir geçiş süreci yaşandı ve bu süreç geçtiğimiz Haziran ayında tamamlandı. Böylece Aksaray Devlet Hastanesi, ‘Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştü.”

– Hocalarımız Hastanede Halkımıza da Hizmet Verecek –

Bu süre içerisinde eş zamanlı olarak çeşitli çalışmalar da yaptıklarına değinen Rektör Şahin, “Öğretim elemanı alım sürecimiz devam ediyor. Akademisyenlerimiz göreve başladıklarında, aynı zamanda hastaneye yani halkımıza da hizmet veriyor olacaklar” dedi. Öğrencilerin ilk üç yıl Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde olacaklarını ve 30 öğrencinin bu yıl eğitim-öğretime başlayacağını söyleyen Şahin, “Şu ana kadar önemli çalışmalar yaptık ama henüz yolun başındayız. Ayakları yere sağlam şekilde basan, derlenmiş-toparlanmış bir Tıp Fakültesi için 8-10 yıllık bir zamana ihtiyaç var. Bu süreyi mümkün olduğunca öne çekmeye gayret ediyoruz. Sürecin her aşamasına katkı sunan herkese çok teşekkür ediyor, sayın dekanımıza da başarılar diliyoruz” dedi.

– Bu Uzun Bir Yol, Herkesin Desteğini Bekliyoruz –

Dekan Prof. Dr. Namık Özkan ise gerek eğitimlerde, gerekse hastane işleyişinde son derece titiz davranacakları belirterek, şunları söyledi: “Tıp Fakültesi’nin kuruluş sürecinde hem Aksaray halkının, hem siyasilerin, hem de Sayın Rektörümüzün çok önemli katkıları oldu. Tıp Fakültemiz şu anda yeni doğmuş durumda ve önümüzde çok uzun bir yol var. Kuracağımız Fakültede yetiştireceğimiz hekimleri, kendimizi emanet edebileceğimiz şekilde yetiştirmemiz gerektiği kanaatindeyiz. Bu nedenle hem öğretim üyesi seçiminde, hem de hastane işleyişinde ince eleyip, sık dokuyacağız. Öğrencilerimizi en kısa zamanda kampüsümüze getirmeyi planlıyoruz. Geçmişten bu yana Tıp Fakültesi’ne verilen desteğin bundan sonra da devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından çiçek takdimleri gerçekleşti ve Rektör Şahin, Dekan Özkan’la kısa vadede yapılması gerekenlere dair bir toplantı yaptı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.