Dolar 32,3358
Euro 35,1663
Altın 2.241,66
BİST 8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Tıp Fakültesi Morfoloji Binası için Yer tespiti yapıldı

Tıp Fakültesi Morfoloji Binası için Yer tespiti yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
19 Ekim 2020 14:29

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Tıp Fakültesi Morfoloji Binası için saha incelemelerinin başladığını, hedeflerinin 2021 yılında inşaat çalışmalarına başlamak olduğunu söyledi. 

Bina için bir süredir yer tespit çalışmalarının sürdüğünü, Mühendislik Fakültesi ile Yeni Sosyal Tesis arasında kalan Tıp Fakültesi Morfoloji Binası içinalanın uygun olarak değerlendirildiğini kaydeden Rektör Şahin, üst yönetimle birlikte belirlenen alanda incelemeler yaptı. Birinci ve dördüncü sınıf tıp öğrencilerinin bu yıl Aksaray’da eğitim-öğretime başladığını ve tıp öğrencilerinin sayısının peyderpey artacağını belirten Şahin, “Hali hazırda Merkezi Derslikler ve ASÜBTAM’ın bazı bölümleri Tıp Fakültesi için düzenlendi ve herhangi bir eksiklik söz konusu değil. Ancak Tıp Fakültesi’ndeki faaliyetlerin verimini arttırmak için morfoloji binası büyük önem teşkil ediyor. Biz, süreci en başından beri takip ediyor ve nitelikli bir bina yatırımı için üzerimize düşen ödevlerimizi yerine getiriyoruz. Gerekli görüşmelerin ardından çalışmalar anlamlı bir zemine oturdu. Bir süredir yer tespiti ile alakalı çalışmalar devam etmekteydi, o da tamamlandı. Hedefimiz 2021 yılında bina inşaatına başlamak. Süreç bundan sonra çok daha hızlı şekilde ilerleyecektir” dedi. Derslikler, amfiler, laboratuvarlar, toplantı ve konferans salonları, personel ve uygulama odalarının yer alacağı bina, tıp eğitimi için gerekli tüm donanımlara sahip olacak.

Rektör Şahin’le birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, Prof. Dr. Engin Deligöz, Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş ve Genel Sekreter Bayram Ali Yavaş, bina yapımı için planlanan alanı inceledi ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Serpil Doğuş Gümüşsoy’dan bilgiler aldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.