Dolar 32,5258
Euro 34,9344
Altın 2.439,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Toprak’tan Yeni Sanayi Projesi’ne ilişkin açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Av. Ali Rıza Toprak, Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bir basın bildirisi yayınladı.

Toprak’tan Yeni Sanayi Projesi’ne ilişkin açıklama
Aksaray Anadolu AŞ
6 Ocak 2017 00:34

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Av. Ali Rıza Toprak, Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bir basın bildirisi yayınladı.

İl Başkanı Toprak yayınladığı basın bildirisinde şu ifadelere yer verdi:

“Eski Belediye Başkanlarından CHP’li rahmetli Mehmet Dalkılıç döneminde projelendirilip temeli atılan ve AP’li M. Taki Tatlıpınar döneminde de hizmete açılan Aksaray Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm projesi ile taşınıyor. AKP’li Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı döneminde yapılacak bu taşınma konusunda sanayi esnafı tedirginlik yaşıyor. Belediye seçimi öncesinde verilen birçok sözler yerine getirilecek mi soruları esnafı düşündürüyor. Belediyemiz mahalli gazetelerin hepsine tam sayfa ilanlar verdi. Bilboardlar da reklamlar devam ediyor. Kentimiz için iyi olur inşallah diyoruz. Ama bir gerçek var ki, bu işler önceden sağlıklı düşünülmemiş idi. Çünkü Konya ve Kayseri örneğine baktığımızda eski sanayi siteleri kentsel dönüşümle ya da başka şekilde yer değiştirmiyor. Bulunduğu yer dolduğunda orada iyileştirmeler yapılarak ve belli bir sanayi kolunun orada kalması sağlanarak diğer yerlere de iş konularına göre siteler yapılıyor. Bu konunun yeterince gözden geçirilmediğini düşünüyoruz.

Aksaray Sanayi Esnafının hemen hemen yarısı kirada oturmaktadır. Şimdi belediyece mesleğini yapıp geçimini sağlayabilmek için, kiralık iş yerlerinde oturarak emeği ile geçinen gerçek esnafa bir ayrıcalık tanındı mı?

Zamanında iş yerlerini satın alıp kiraya veren mal sahipleri ile emeği ile geçinen sanayi esnafı bir mi tutuldu?

Sadece gece gündüz demeden tamir işi, imalat işi yapan emekçi esnafa özel bir ayrıcalık mutlaka tanınmalıdır. Bu durum sanayi esnafının iş yeri sahibi olmasını sağlayacak, Aksaray’la bağının devam etmesini sağlayacak ve emeğe gerçekten değer verildiği ortaya koyacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.