Dolar 32,5571
Euro 34,8464
Altın 2.430,59
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C

Trafik Eğitim Parkı açılışa hazır

Aksaray’da okul öncesi ve okul çağındaki çocuklara trafik eğitimi vermek ve trafik kültürünü yaygınlaştırmak amacı ile Aksaray Belediyesi, tarafından yapımına başlanılan Trafik Eğitim Parkı’nda inşaat çalışmaları tamamlandı.

Trafik Eğitim Parkı açılışa hazır
Aksaray Anadolu AŞ
28 Eylül 2021 14:00

Çocuklarda ve gençlerde trafik bilinci uyandırmak amacı ile yapılan Trafik Eğitim Parkı İstiklal Mahallesinde bulunan Pazar Pazarı karşısında inşa edildi.

Trafik Eğitim Parkı toplam 13.594 metrekare alanı kapsıyor. Bu alanda 41 araçlık otopark, eğitim, kafeterya ve araç depo alanı 300 metrekare, karşılama alanı 760 metrekare, seyir amaçlı tribün 66 metrekare, çocuk oyun parkı 300 metrekarelik alanda yer alıyor, alan içerisinde koşu, bisiklet ve trafik eğitim yolları da bulunuyor.

Seçim sürecinden bugüne Aksaray’da eğitim, sosyal ve kültürel birçok projeyi hayata geçiren Belediye Başkanı Evren Dinçer Trafik Eğitim Parkı’nın Aksaray için bir gereklilik olduğunu belirtti. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, okul öncesi ve okul çağındaki çocuklara trafik kurallarının öğretilmesi ve trafik kültürünün yaygınlaştırılması için böyle bir projeyi hayata geçireceklerini ifade etti.

Başkan Dinçer, Aksaray’da Çocuk Trafik Eğitim Parkını oluşturmamızın amacı; okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vermek, okul dışında her an karşı karşıya kalınan trafik ortamını parklarda gerçekleştirerek trafik kurallarına uygun davranış kazandırılmasına, böylece trafik kültürünün oluşmasına, trafik kazalarının en aza indirilmesine ve trafik kültürünün yaygınlaştırılmasına yardımcı olmaktır” dedi.

Aksaray Belediyesi ekipleri, Çocuklar için yapılacak olan Trafik Eğitim Parkında altyapı ve üst yapı çalışmaları tamamlandığının bilgisini verdi. Çocukların teorik bilgiyi pratiğe dönüştüreceği Trafik Eğitim Parkının yakın zamanda açılışının yapılması planlanmaktadır.

blank blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.