Dolar 41,9609
Euro 48,8243
Altın 5.534,68
BİST 10.987,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
24°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 25°C
Sal 24°C

TransAnatolia Nevşehir’den Geçecek: Heyecan Bursa’dan Başlıyor

TransAnatolia Nevşehir’den Geçecek: Heyecan Bursa’dan Başlıyor
27 Ağustos 2025 02:18

Türkiye’nin prestijli rally raid yarışı TransAnatolia, 30 Ağustos – 6 Eylül 2025 tarihlerinde 17 ilden geçerek Nevşehir etaplarıyla motor sporları tutkunlarına unutulmaz bir deneyim sunacak. Bu yıl yarış, Bursa’dan start alacak ve Bolu’da sona erecek.

Yarış öncesinde 29-30 Ağustos’ta OutdoorFest etkinliğiyle kamp, doğa sporları ve deneyim alanları ziyaretçileri bekliyor. Nevşehir etapları ise hem doğal güzellikleri hem kültürel dokusuyla yarışa ayrı bir renk katacak.

TransAnatolia Heyecanı Bursa’dan Başlıyor

Türkiye’nin uluslararası arenada en prestijli rally raid yarışı TransAnatolia, 30 Ağustos – 6 Eylül 2025 tarihleri arasında 15. kez düzenlenecek. Bu yıl yarış, 2.190 kilometrelik zorlu parkuruyla ilk kez Bursa’dan start alacak ve 17 il sınırından geçerek Nevşehir dahil olmak üzere Bolu’da sona erecek.

Yarış, Bursa’dan başlayıp Kütahya, Bilecik, Eskişehir, Afyon, Ankara, Konya, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Çorum, Kastamonu ve Çankırı üzerinden Bolu’ya ulaşacak. Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Romanya, İngiltere, Fransa ve Hollanda’dan 100’ün üzerinde sporcu, fiziksel ve zihinsel dayanıklılıklarını test edecek. Yarışta motosiklet, 4×4 otomobil, SSV, Quad ve kamyonlar için rally ve raid kategorileri yer alıyor.

Bu yıl TransAnatolia’nın startı öncesinde OutdoorFest etkinliği de düzenlenecek. 29-30 Ağustos tarihlerinde Buttim’de gerçekleştirilecek festival, kamp, doğa sporları ve deneyim alanlarıyla hem yarışmacılar hem de doğaseverler için keyifli anlar sunacak.

TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, “15 yıldır Türkiye’nin dört bir yanını kapsayan heyecan dolu etaplarla bu yarışı gerçekleştiriyoruz. Bursa’dan başlayacak 15. yıl yarışımız, yerli ve yabancı tüm sporcular için unutulmaz bir deneyim olacak. Ayrıca, doğa ve çevre hassasiyetimizi ön planda tutuyoruz. Kamp alanları ve parkurlarda doğaya zarar vermeden ilerliyoruz” dedi.

Yarış, T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu katkılarıyla gerçekleştirilecek. Nevşehir’in Kapadokya bölgesinden geçecek etaplar, hem doğal güzellikleri hem de kültürel dokusuyla yarışa ayrı bir renk katacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.