Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Trump’ın Mobil Uygulaması, Google Play’den Kaldırıldı

ABD’deki özel şirketler, eski lider Donald Trump’a ambargo uygulamaya devam ediyor. Bundan evvel sizlerle tekraren paylaştığımız üzere; Twitter …

Trump’ın Mobil Uygulaması, Google Play’den Kaldırıldı
Aksaray Anadolu AŞ
18 Şubat 2021 10:00

ABD’deki özel şirketler, eski lider Donald Trump‘a ambargo uygulamaya devam ediyor. Bundan evvel sizlerle tekraren paylaştığımız üzere; Twitter, Facebook, Instagram ve Snapchat üzere dünyanın en tanınan toplumsal medya platformları, Donald Trump’ın hesaplarını çoktan engellediler. Bugünse Google Play Store, Donald Trump’ı engellemeye karar verdi.

Trump, 2016 yılında lider adayıyken, bir taşınabilir uygulama hazırlatmıştı. “Official Trump App” olarak isimlendirilen bu uygulamada seçim propagandaları yapılıyor, vaatler sıralanıyor ve insanların fikirlerini paylaşmalarına imkan tanınıyordu. Trump’ın grubu, 2020 yılı sonunda gerçekleştirilen son seçim için bu uygulamayı yine güncelleyip, seçim propagandaları yapmaya devam etmişti. İşte bu uygulama, artık Google Play Store’da bulunmuyor.

Uygulamanın Google Play sayfası bu türlü görünüyordu

blank

Birinci başta Donald Trump’ın uygulamasının Google Play’den kaldırılmasına ait, resmi bir açıklama yapılmadı. Listeleme sayfasında bulunamayan uygulamaya sırf daha evvelce kütüphanesine eklemiş kullanıcılar ulaşabiliyor lakin onlar da uygulamayı kullanamıyorlardı. Birtakım kullanıcılar, Trump’ın seçimlerde kullandığı logonun sonsuz bir döngü içine girdiğini, uygulamanın hiçbir reaksiyon vermediğini tabir ettiler.

Birkaç saat süren belirsizliğin akabinde Google, sessizliğini bozarak bir açıklama yaptı. Uygulamanın geliştirici kaynaklı olarak fonksiyonsuz hale geldiğini bildiren Google, geliştirici ile birkaç defa irtibat kurulduğunu lakin bir dönüş alınamadığını, Google Play Store’un ilgili karar ve şartları yeterince de uygulamanın mağazadan kaldırılmasına karar verildiği tabir etti. Lakin geliştirici kaynaklı sorunun ne olduğu, uygulamanın tekrar yayınlanıp yayınlanmayacağı şu an için gizemini koruyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.