Dolar 32,5134
Euro 34,9154
Altın 2.441,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 27°C
Paz 26°C
Pts 21°C
Sal 20°C

TÜBİTAK Başkanı Mandal, Aksaray Üniversitesi’nde

TÜBİTAK Başkanı Mandal, Aksaray Üniversitesi’nde
Aksaray Anadolu AŞ
20 Şubat 2024 11:20

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Aksaray Üniversitesinde (ASÜ), iki oturumda düzenlenen söyleşilerle öğrenciler ve akademisyenlerle bir araya geldi.

İlk oturumda “Genç İnsan Kaynağımızla Birlikte Acil Çözüm Gerektiren Güçlüklere Karşı Yenilikçi Bilim ve Teknoloji Yaklaşımı” başlıklı öğrencilerle buluşmada, araştırma temelli bilim ve teknolojik çalışmalar noktasındaki desteklere dikkat çekildi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, yaşanan güçlüklerin, insan kaynağının verimli biçimde değerlendirilmesiyle aşılabileceğini belirtti ve bunun için de yenilikçi bakış açılarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Toplantıda konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş ise bilimsel üretime dönük etkinliklerin arttırılmasını önemsediklerini ve bu konuda gerekli tüm destekleri imkânlar ölçüsünde vermeye hazır olduklarını belirtti.

TÜBİTAK başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal söyleşiler sonrası öğrenci ve akademisyenlerin sorularını cevaplayarak Aksaray Üniversitesi’nden daha fazla proje önerisi almaktan ve desteklemekten memnuniyet duyacaklarını belirtti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.