Dolar 32,3652
Euro 34,9704
Altın 2.323,66
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Turizm Haftası Kutlamaları devam ediyor

Geleneksel El Sanatları Sergisi düzenlenen törenle açıldı. Vali Şeref Ataklı Aksaray’ın kültür zenginliğine dikkat çekerek kültür varlıklarından el sanatlarının korunması unutulanların ortaya çıkarılması için Turizm Haftalarının daha etkin hale getirileceğini söyledi..

Turizm Haftası Kutlamaları devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
21 Nisan 2016 16:45

Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Kent Meydanında İl, ilçe Halk Eğitim Merkezleri ile bazı kasabaların katıldığı Aksaray’a özgü geleneksel el sanatları sergisi açıldı.

Törenine Vali Şeref Ataklı eşi Adile Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Aksaray’ın geleneksel el sanatlarının çeşitli örneklerinin yer aldığı sergide, kamış sepet ve hasır örmeciliği, halı dokuma, çini işleme ve süsleme, el ürünü tekstil ve çeyiz işlemeciliği ve çeşitli hediyelik eşyalar sergilendi.

Aksaray’da geleneksel el sanatlarını incelemek için gelen Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Sergiy Korsunsky’nun eşi Liubov Korsunsky de Vali Şeref Ataklı eşi Adile Ataklı ve Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile birlikte stantları gezerek bilgi aldı. Ünlü Taşpınar Halısının dokunduğu tezgâha oturan Korsunsky geleneksel el sanatlarını ilgiyle inceledi.

Vali Şeref Ataklı Aksaray’ın kültür zenginliğine dikkat çekerek bu zengin çeşitliliğin korunması unutulanların ortaya çıkarılması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Aksaray’ın ciddi bir turizm potansiyeli olduğunu belirten Vali Ataklı, kültür zenginliğinin bu anlamda daha iyi ortaya konması gerektiğini söyledi.

Turizm Haftası Kutlama etkinlikleri kapsamında açılan sergiye, Aksaray da turizmin içerisinde yer alan ve turizm gelişmesine turizm bölgelerindeki etkinlikleri ile katkı sunan Aksaray Bisiklet Gezginleri Derneği, Aksaray Hava Sporları Derneği, Aksaray Fotoğrafçılar Derneği, Kapadokya Ihlara Balon, Kayak, dağcı kulüpleri ile Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme Merkezide sergi açarak Turizm Haftası kutlamalarına destek verdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.