Dolar 32,5150
Euro 34,9633
Altın 2.430,04
BİST 9.800,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Türkiye krizlere karşı daha etkin refleksler verebilme imkânına kavuştu

Türkiye krizlere karşı daha etkin refleksler verebilme imkânına kavuştu
Aksaray Anadolu AŞ
28 Temmuz 2020 13:00

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte Türkiye’nin yönetim yapısında köklü değişikliklere gidildiğini hatırlatan AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Türkiye’nin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bölgesel ve küresel krizlere karşı daha etkin, daha hızlı ve daha kapsamlı refleksler verebilme imkanına kavuştuğunu söyledi.

Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin ikinci yılında önemli değerlendirmelerde bulunduğunu anımsatan Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Geçmişte en küçük sarsıntıda demokrasisiyle, ekonomisiyle, siyasi ve sosyal yapısıyla adeta yerle yeksan olan bir Türkiye’den; bölgesel ve küresel her türlü sınamayı başarıyla veren bir Türkiye’ye geldik. Milletimizin desteğiyle dünya liderimiz ile reform, icraat ve değişim temelli bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin, 200 yılı bulan demokrasi arayışlarında, doğrudan milletin iradesiyle hayata geçirilen tek yönetim reformu olduğuna dikkat çeken Başkan Altınsoy, demokrasinin ve Cumhuriyetin özüne uygun bu reformun sahibinin, bizatihi milletin kendisi olduğunu belirtti.

Parlamenter sistemdeki çift başlılığın yeni sistemde ortadan kalkması ile değişimin sürdüğünü ifade eden Altınsoy, “Her zaman aziz milletimizin güveni ve desteğini alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Türkiye’de çok şey değişti. Değişmeye de devam ediyor. Parlamenter sistemdeki çift başlılığın bu yeni sistemle ortadan kaldırılması, bazı bakanlıkların birleştirilmesiyle artık ülkemizde yatırım ve milletimize hizmet konusunda alınan kararlar eski sisteme göre çok daha hızlı uygulamaya konuluyor” dedi.

AK Parti’nin Şeyh Edebali’nin ifade ettiği “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünü düstur edinen bir siyasi anlayışa sahip olduğunun altını çizen Altınsoy, şunları söyledi: “Tüm engellemelere rağmen bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde birçok köklü reformu hayata geçirerek demokrasinin aksayan yönlerini iyileştirmiştir. İyileştirmeye de devam edecektir. Her alanda yerli ve milli üretime verilen önem ile ülkemiz gücüne güç katmaktadır. Dünya’yı etkileyen koronavirüs salgınıyla mücadele sürecimizde, sağlık sistemimizin ve bu süreçten etkilenen tüm vatandaşlarımıza devletimiz tarafından verilen maddi desteklerin yanı sıra, farklı ülkelere yapılan yardımlar ile ekonomimizin ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya göstermiş olduk. Ülkemizin bu kadar istikrarlı bir şekilde hedeflerine emin adımlarla ilerlemesinde hiç şüphesiz Başkan Erdoğan’ın rolü çok büyüktür. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, vatan ve bayrak aşkıyla aziz milletimize hizmet edebilmek adına gece gündüz demeden çalışmaktadır. Onun bu kadar cesur ve kararlı duruşu bazı kesimleri halen daha rahatsız etmektedir.”

Türkiye’nin Başkan Erdoğan liderliğinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacağını dile getiren Altınsoy, “Onlar her ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar şu bir gerçektir ki, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, kendimize ufuk çizgisi bir kızıl elma olarak belirlediğimiz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine Allah’ın izni ile ulaşacaktır. Çünkü hamdolsun ki vatanı ve milleti için her daim dik duran, cesur bir lidere sahibiz. 2002’den bugüne, özellikle muhalefetin ve dış güçlerin her yapamazlar dediği reform veya yatırımı yaptık. Yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.