Dolar 32,3772
Euro 35,1523
Altın 2.324,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Türkiye’de ilke imza atan kadınlar Başkan Yazgı’ya teşekkür etti

Aksaray’da kadın istihdamını ve kadının iş gücüne katılım oranını arttırmak amacıyla açılan kurs kapsamında aralarında ev hanımı ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu 8 kadın kursiyer, ilkokulun ısı yalıtımını yaptı.

Türkiye’de ilke imza atan kadınlar Başkan Yazgı’ya teşekkür etti
Aksaray Anadolu AŞ
29 Kasım 2017 20:10

Aksaray’da kadın istihdamını ve kadının iş gücüne katılım oranını arttırmak amacıyla açılan kurs kapsamında aralarında ev hanımı ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu 8 kadın kursiyer, ilkokulun ısı yalıtımını yaptı.

Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi, İŞKUR ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Akkurt tarafından kadın istihdamını ve kadınların girişimciliğini artırmak amacıyla bayanlara yönelik düzenlenen “Yapı Denetim Kursuna” katılan kursiyerler Başkan Yazgı’yı ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Hasibe Yazgı, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Akkurt ile birlikte kursiyerler Necla Yeşil, Burcu İnanç, Tuğbanur Tekden, Remziye İncesu, Ayşe Sarılmaz, Kadriye Aksu, Fatma Bora ve Yasemin Uzunöz’ü makamında kabul eden Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “Milli seferberlik” çağrısı doğrultusunda kadın istihdamının arttırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. İlgili müdürlüklerle iş birliği içinde kurslar düzenlendiğini ifade eden Yazgı, şunları kaydetti: “Milli seferberlik çağrısı kapsamında ilimizde istihdamı arttırmaya yönelik meslek edindirme kursları açıyoruz. Isı yalıtım kursunu da kendi işini kurmak isteyen kadınlar için açtık. Hem boya hem de yalıtım konusunda bir okulumuzda yapılan çalışmayla kadınların bu konuda ne kadar uzman olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Kadının elinin değdiği yerde bir güzellik, incelik çıkıyor. Bu projede emeği geçen tüm hanımlara Teşekkür ediyorum.” 2’si üniversite öğrencisi 6’sı ev hanımı olmak üzere toplam 8 bayan kursiyer, pratik eğitimlerini Aksaray Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezinde aldıktan sonra uygulamalı eğitime geçtiler. Çiftlik Mahallesinde Güller Ceylan Acar Ortaokulunda, okulun dış yalıtımını yapan kursiyerler, bu işi yaparken Kadın Koordinasyon Merkezi Başkanı Hasibe Yazgı ve proje sponsoru İş Kadını ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysun Akkurt’tan büyük destek gördüklerini ifade ettiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.