Dolar 32,5503
Euro 34,8831
Altın 2.447,49
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Türkiye’de Kaç Kişi E-Ticaret Sitesine Giriyor?

Koronavirüs pandemisi pek çok kesimi olumsuz etkilemiş olsa da e-ticaret bölümü bu süreçte kar hissesini büyük ölçüde yükseltti. Jeff Bezos’un …

Türkiye’de Kaç Kişi E-Ticaret Sitesine Giriyor?
Aksaray Anadolu AŞ
18 Şubat 2021 06:12

Koronavirüs pandemisi pek çok kesimi olumsuz etkilemiş olsa da e-ticaret bölümü bu süreçte kar hissesini büyük ölçüde yükseltti. Jeff Bezos’un Amazon’la inanılmaz paralar kazandığı pandemi periyodunda ülkemizde de pek çok insan dışarı çıkıp yeni bir şeyler almak yerine internetten sipariş verme yoluna gitti.

18 Şubat’ta dijital ortamda düzenlenen Webrazzi e-Ticaret Tepesi’nde konuşan dijital ölçümleme ve araştırma şirketi Gemius’un Türkiye Ülke Müdürü İdil Kesten, Türkiye’de e-ticaret kullanıcı profilini ve 2020 yılında e-ticaret kategorisinde kullanıcı sayısına nazaran başkan firmayı açıkladı. 2020’nin son çeyreğinde ülkemizdeki her 100 internet kullanıcısından 95’inin en az bir e-ticaret sitesini ziyaret ettiğini söyleyen Kesten, yaptığı açıklamada Türkiye’de e-ticaret sanayisinin dijital kullanıcı sayısı bakımından makul bir doygunluğa ulaştığını söyledi.

blank

Türkiye’de e-ticaret sitelerini kullanan kaç kişi var?

Gemius’un elde ettiği bilgilere nazaran Türkiye’de 2020’nin son çeyreğinde 59 milyon internet kullanıcısı bulunuyordu. Bu kullanıcılar ortasında e-ticaret sitelerine giren kişi sayısı ise 55,8 milyona ulaşmış durumda. Gemius Türkiye bilgilerine nazaran Türkler bir ay içerisinde ortalama 9,5 saatini e-ticaret sitelerinde geçiriyorlar. Bilhassa Süper Cuma üzere ağır indirim kampanyalarının olduğu Kasım 2020 devrinde bu müddet 15 saate kadar yükselmiş.

En fazla ziyaretçi alan e-ticaret sitesi Trendyol

blank

Gemius Türkiye’nin açıkladığı datalara nazaran 2020’nin son çeyreğinde Türkiye’de e-ticaret kategorisinin şampiyonu Trendyol oldu. Geçtiğimiz sene Türkiye pazarına adım atan dünyanın en büyük e-ticaret sitesi Amazon ise bu süreçte kullanıcı sayısı bakımından birinci 5’te kendine yer bulamadı.

E-ticareti kullanan kullanıcıların medya tercihlerini de açıklayan Gemius Türkiye, en fazla öne çıkan kategorilerin spor, oyun ve müzik olduğunu, ayrıyeten Netflix kullanan ziyaretçilerin yüzde 77’sinin e-ticaret sitelerini de kullandığını belirtti.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.