Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Türkiye’nin ilk Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi Aksaray’da açıldı

Türkiye’nin ilk Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi düzenlenen törenle açıldı..

Türkiye’nin ilk Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi Aksaray’da açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
21 Ekim 2015 14:18

Dağılgan Spor Kompleksi içerisinde bulunan Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezinin açılış törenine Valimiz Sayın Şeref Ataklı, Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan, davetliler ve engelli sporcular katıldı.

Valimiz Sayın Şeref Ataklı, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’de yaklaşık 27 bin engelli sporcunun olduğunu söyledi. Engellilerin müsabakalar öncesi rahat etmeleri için imkânların geliştirilmesi gerektiğini aktaran Ataklı, “Engelli kardeşlerimiz kendilerini ifade edebilme adına spor yapmak durumundalar. Bizlerin de onlara spor yapabilecekleri ortamları hazırlaması gerekiyor” dedi.

Engelli sporcuların müsabaka öncesi gittikleri yerlerde sıkıntılar yaşadığına vurgu yapan Valimiz Sayın Şeref Ataklı, şunları kaydetti: “Engelli sporcularımız, daha önce değişik vesilelerle gitmiş oldukları yarışmalarda otel ve başka konaklama yerlerinde kalıyorlardı. Bu kaldıkları yerler, maalesef rahat edecekleri mekanlar değildi. Burada yapılan tesis, tamamen engelli sporcularımıza tahsis edilen ve onların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilecek niteliktedir. Engellilerin spor faaliyetlerinin çoğunu Aksaray’da gerçekleştirmelerini istiyoruz. Onlara ev sahipliği yaparak, en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ise her vatandaşın eşit fırsatlara sahip olması gerektiğini belirterek, “2002 yılından itibaren ülkemizde engelliler adına yaşanan değişim ve dönüşüm, zihinlerdeki bütün engelleri kaldırmak adına çok önemliydi. Açılışını yaptığımız merkezle beraber çok değerli sporcularımız, ülkemize en iyi şekilde hizmet edecek. Türkiye’nin her tarafından gelen sporcu kardeşlerimiz sunulan fırsatlar sayesinde hazırlanıp, ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil edebilme imkanı bulacak” diye konuştu.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin de tesisin engelli sporcuların motivasyonunu arttıracağına söyledi

“İçinde bulunduğumuz kamp eğitim merkezi, Avrupa ve dünya ülkelerinin çoğunda yok” diyen Çetin, merkez sayesinde engelli sporunun Türkiye’de yaygınlaşacağına belirtti.
Çetin, engelli sporcuların son yıllarda uluslararası yarışmalarda önemli başarılar elde ettiğini anımsatarak, “İnanıyorum ki bu tesislerde yapılacak çalışmalarla 2016 yılında düzenlenecek olimpiyatlarda engelliler birçok branşta altın madalya alarak, ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cüneyt Alkan ise yaptığı konuşmasında Türkiye’nin ilk Paralimpik Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ni Aksaray’da açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Alkan, engelli sporcularımıza farklılıklarıyla var olabilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri ve güçlenebilecekleri bir alan oluşturduklarını belirterek ‘Engelli sporcularımızın daha iyi şartlarda şampiyonalara hazırlanmalarını sağlamak amacıyla Bakanlığımız tarafından Türkiye’nin ilk Paralimpik Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ni Aksaray’da açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aksaray’ın gülen yüzü olan bu merkezi, Türkiye’de ilk ve tek olarak yeniden engelli kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz’dedi.

Konuşmaların ardından, merkezin açılışı yapıldı. Türkiye’nin ilk Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi 80 yatak kapasiteli. Merkez Türkiye’nin ilk Paralimpik Oyunlar Hazırlık Merkezi olma özelliğini taşıyor. Engelli sporcuların hazırlanmasında katkı sunacak merkezde bir yemekhane, revir, konferans salonu, sauna, 2 engelli asansörü, mini buzdolabı, internet ve dinlenme salonu bulunuyor. Avrupa ve Asya ülkelerinden de kamp talebi alan merkez, bedensel, görme ve işitme engelliler ile özel sporcuların Paralimpik Olimpiyatları’na hazırlanmasına ev sahipliği yapacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.