Dolar 32,5067
Euro 34,6193
Altın 2.492,60
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 27°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
27°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 24°C

Türkmenlerin tek umudu, “Gavim Gardaşı” Türkiye’dir

Türkmenlerin tek umudu, “Gavim Gardaşı” Türkiye’dir
Aksaray Anadolu AŞ
23 Kasım 2015 12:07

Aksaray Baro başkanı Av.Levent Bozkurt yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Türk Milleti’nin ayrılmaz parçası olan ve halen Suriye’de varlıklarını devam ettirme gayretindeki soydaşlarımız Türkmen kardeşlerimize yönelik son birkaç gündür acımasızca yapılan saldırıları ve hak ihlallerini Aksaray Barosu olarak kınıyoruz.

Bir taraftan zalim Esad güçleri tarafından zulme uğrayan diğer taraftan tüm dünyanın başına bela olmuş sözde İslam adına kan döken maşa terör örgütü İŞİD baskısı altında varlık mücadelesi veren Türkmen kardeşlerimizin yanındayız. Allah yar ve yardımcıları olsun..

Tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen insanlık dışı bu saldırılarda , ata topraklarımız Türkmendağı’nda sıkışan soydaşlarımıza atılan bombalar aslında ; genç yaşlı kadın erkek çocuk ve bebek ayrımı yapılmaksızın sivillere ve aslında insanlığa atılmaktadır. Yaklaşık 25.000 sivilin katledilmesine dünya seyirci kalmaktadır.

Türkiye soydaşlarımıza sahip çıkmalı gereken hassasiyeti göstermeli ve bir an önce akan kanı önleyici tedbirleri almalıdır.

Bu pazarda akıtılan kanda aslında insanlık boğulmaktadır. Suriye de Esad ve Rusya , rejim pahasına soydaşlarımızı katlederek savaş suçu işlemektedir.

Ayn El Arab (Kobani) da ayağa kalkan , Ege denizinde boğulan çocuklara, Paris’te Ankara’da yaşamlarını yitirenlere göz yaşı akıtan dünya , günlerce haber yapan ikiyüzlü medya akan kan Türkmen kanı olduğunda susmaktadır. Türkmen kardeşlerimize yapılan katliamı ve bu katliama sessiz kalanları kınıyoruz Bütün etnik kökenli saldırılarda ayağa kalkanlar Türkmenler için neredeler? Bu ırkçılıktan ve Türk düşmanlığından başka bir şey değildir.

Bugün Suriye ve Irak’ta sayıları milyonlarla ifade edilen Türkmen’lere yapılan saldırıların Antalya da henüz yapılan G-20 toplantısı sonrasında şiddetlenmesi, bölgede çizilecek haritada Türkmenlerin yok sayılması ,tasfiyesi , yurtlarından edilmesi bölgede ABD tarafından sözde İŞİD e karşı dağıtılan mücadele edilmesi varsayımı ile PYD ye dağıtılan tonlarca silahın namlusu da Türkmenlere çevrilmekte, Türk kanı dökülmektedir.

Türkmenlere yapılan bu saldırılar, Türk Milletine yapılmıştır. Türkmenlerin tek umudu, “Gavim Gardaşı “ Türkiye’dir.

Bu düşüncelerle, insanlık dışı hak ihlallerini kınıyor dökülen kana bir an önce son verilmesini temenni ediyoruz. Kamuyouna saygı ile duyururuz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.