Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
BİST 9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Twitter CEO’su, İlk Tweet’ini Satışa Çıkardı

Kripto para birimlerinin ve Blockchain teknolojisinin yaygınlaşmasıyla birlikte dijital dünyanın daha da derinlerine inmeye başladık. Bunun en …

Twitter CEO’su, İlk Tweet’ini Satışa Çıkardı
Aksaray Anadolu AŞ
6 Mart 2021 16:36

Kripto para birimlerinin ve Blockchain teknolojisinin yaygınlaşmasıyla birlikte dijital dünyanın daha da derinlerine inmeye başladık. Bunun en büyük örneği, geçtiğimiz hafta Pablo Rodriguez-Fraile isimli bir koleksiyonerin 6,6 milyon dolar karşılığında 10 saniyelik bir video satmış olmasıydı.

Bu dijital sanat alışverişi, kripto para dünyasında “Değiştirilemez Token” olarak bilinen NFT’ler sayesinde gerçekleşti. NFT’lerin dijital alışverişte kullanıldığı bir diğer alansa Twitter. Dev sosyal medya platformunda satışa çıkan ve şu anda en değerli Tweet konumunda yer alan son Tweet’se, Twitter CEO’su Jack Dorsey’in ilk Tweet’i oldu.

Teklifler gelmeye devam ediyor: Şu an için en yüksek teklif 500 bin dolar:

Jack Dorsey, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Tweet’lerin satın alınabileceği Valuables BY Cent platformunun bağlantısına yer verdi. Bu bağlantı, Jack Dorsey’in 2006 yılında paylaştığı ilk Tweet için oluşturulan satın alma sayfasına yönlendiriyordu. Tweet, Jack Dorsey tarafından NFT haline getirildi ve satışa sunuldu.

Şu anda açık artırmada olan ve sürekli yeni teklifler verilen Tweet için güncel durumda verilen en yüksek teklif 500 bin dolar. Bu teklif, kripto para birimi platformu TRON’un kurucusu, Ripple’ın Greater China bölgesinin eski baş temsilcisi ve Rainberry Inc.’in CEO’su olan Justin Sun tarafından verildi.

Tweet’i satın alınca ne oluyor?

Jack Dorsey’in ve herhangi bir kişinin Tweet’ini satın aldığınızda elinize somut bir şey geçmeyecek. Satın aldığınız şey, yalnızca Tweet’i oluşturan kişi tarafından imzalanmış ve doğrulanmış olması nedeniyle benzersiz olan dijital bir Tweet sertifikası olacak. Platformda satılan Tweet’lerin sahipleri tarafından satışa çıkarılmış olmaları da gerekmiyor.

Platformda bir gün kendi Tweet’inizle bile karşılaşabilirsiniz. Böyle bir durumda karşılaştığınızda, diğer tüm kullanıcılar gibi platformda Tweet’inize gelen teklifleri görebilir ve kabul edebilirsiniz. Yapılan alışverişte ödenen miktarın %95’i size, yani Tweet sahibine, %5’i ise Valuables by Cent’e gidiyor.

Platformda en yüksek teklif verilen Tweet, Jack Dorsey’in Tweet’i:

Jack Dorsey’in Tweet’i henüz bugün satışa çıkmış olsa da platformda en yüksek teklif alan Tweet’lerin başında geliyor. Bu listenin ikinci sırasında Elon Musk’ın 2018’de paylaştığı Tweet, üçüncü sıradaysa Bitcoin’in kurucusu dahi olabileceği iddia edilen Hal Finney’in “Running bitcoin” Tweet’i yer alıyor.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.