Dolar 32,3665
Euro 34,7945
Altın 2.394,36
BİST 10.255,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Az Bulutlu
Aksaray
18°C
Az Bulutlu
Cts 13°C
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 22°C

Twitter’da En Çok Takipçisi Olan Siyasetçiler

Twitter’da En Çok Takipçisi Olan Siyasetçiler
Aksaray Anadolu AŞ
16 Ocak 2024 21:04

Sosyal medya ülkemizde oldukça fazla kullanıldığı için bu sosyal medya mecralarında çok sayıda siyasinin hesabı bulunuyor.

Bu sosyal medya hesapları üzerinden yapmış oldukları paylaşımlar ile siyasi gündemlerini buraya taşıyorlar. Özellikle seçim dönemlerinde bu siyasiler sosyal medya hesaplarını daha aktif bir şekilde kullanıyordu.

Siyasilerin tercih ettiği sosyal medya mecrası ise Twitter’dır. Bu yüzden bu makalede sizlere en çok takipçiye sahip olan siyasetçilerin listesini paylaşacağız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Listemizin ilk sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bulunuyor. Kendisi Türkiye’de Twitter’da en çok takipçiye sahip olan siyasetçi. Bu konuda da dünya üzerinde 10. Sırada bulunuyor.

Erdoğan 2022 Yılında 17 Milyon Takipçiye Ulaştı

Erdoğan, 2020 yılında 16 milyon takipçiye sahipken, 2022 yılında 17 milyon takipçiye ulaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter hesabını 2009 yılında açtı ve o günden bu yana 7.820 tweet attı. 102 kişiyi de takip ediyor.

Cumhurbaşkanı’nı Günde 2.604 Kişi Takip Ediyor

Twitter’da en çok takipçiye sahip olan siyasetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter üzerinden her gün takipçi kazanmaya ve bu sayıyı her geçen zaman arttırmaya devam ediyor. ​​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan günde 2.604 takipçi kazanıyor.

Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 8 milyon 366 bin takipçiye sahip. Bu yüzden listede kendisine ikinci sırada yer buluyor. Abdullah Gül tıpkı Recep Tayyip Erdoğan gibi 2009 yılında Twitter hesabını açtı. Kendisinin 2.400 tweet’i bulunuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Listenin üçüncü sırasında ise CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu var. Kendisinin 7 milyon 713 bin takipçisi var. Kemal Kılıçdaroğlu 2010 yılının Haziran ayında Twitter hesabı açtı. O günden bu güne kadar 4.601 tweet attı. Kendisi sosyal medya platformu Twitter’ı oldukça aktif kullanan siyasiler arasında. Kendisi günlük 1.616 takipçi kazanıyor.

Fahrettin Koca

En fazla takipçiye sahip olan siyasetçiler arasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca var. Fahrettin Koca’nın sahip olduğu takipçi sayısı 7 milyon 391 bin. Takipçi sayısındaki artış özellikle koronavirüs döneminde fazlasıyla artış gösterdi. O tarihlerde 391 bin takipçisi olan Koca, büyük bir takipçi artışı ile 7 milyon takipçiye ulaştı. Fahrettin Koca 2018 yılında Twitter hesabını kurdu. O tarihten bu yana kadar tam 4.464 tweet attı. Fahrettin Koca’yı günlük 1.261 kişi Twitter’da takip ediyor.

Ekrem İmamoğlu

En fazla takipçiye sahip olan siyasetçiler arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu beşinci sırada bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu takipçi sayısını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu günden beri hızlı bir şekilde arttırdı.

Bir Gecede 869 Bin Takipçiye Ulaştı

Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu gece büyük bir takipçi sayısına ulaştı. O geceye kadar 382 bin takipçisi olan İmamoğlu, bir gecede 869 bin takipçiye ulaşan siyasetçi oldu. 19 Ağustos 2021 tarihinde Ekrem İmamoğlu 6 milyon 79. Bin takipçiye ulaştı.

blank

En Fazla Tweet’i Ekrem İmamoğlu Attı

Ekrem İmamoğlu Twitter hesabını 2011 yılının Kasım ayında açtı. Günümüze kadar 24 milyon 500 bin tweet attı. Bu atmış olduğu tweet sayısı ile en fazla tweet atan siyasetçi oldu. Üstelik bu Twitter üzerinden en çok atılan tweet sayıları arasında bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu günde 2.342 kişi takip ediyor. O da tıpkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi her geçen zaman takipçi sayısını arttıran siyasiler arasında yerini alıyor. Twitter’da en çok takipçiye sahip olan 5 siyasetçi bu şekilde sıralanıyor.

En çok takipçiye sahip olan diğer siyasiler ise şu şekilde sıralanıyor;

  • Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş. Toplam 7 milyon 500 bin takipçiye sahip. Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğundan beri hızlı bir şekilde takipçi kazanmaya başladı.
  • Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce. İnce’nin sahip olduğu toplam takipçi sayısı 6 milyon 925 bin.
  • Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Soylu’nun sahip olduğu takipçi sayısı 6 milyon 888 bin.
  • İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener. Akşener’in toplamda 6 milyon 267 bin takipçisi bulunuyor.
  • Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu. Davutoğlu’nun 5 milyon 980 bin takipçisi bulunuyor.
  • Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli 5 Milyon 679 bin takipçiye sahip.
  • Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek 4 milyon 461 bin takipçisi var.

Görmüş olduğunuz gibi siyasetçiler sosyal medyayı oldukça aktif bir şekilde kullanıyor. Her birinin milyonlarca takipçisi bulunuyor. Siyasiler sosyal medya olarak daha çok sosyal medya mecralarından Twitter’ı kullanıyor.

Liderlik Cumhurbaşkanı Erdoğan’da

Twitter’da en çok takipçiye sahip olan 8 siyasetçi bu şekilde sıralanıyor. Bu sıralamada liderliği Cumhurbaşkanı, Adalet Ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sürdürüyor. Erdoğan’ın 17 milyon takipçisi bulunuyor.

Twitter hesabınızın takipçilerini uygun fiyatlarla yükseltmek mümkündür. Bunun için smm panel kullanabilirsiniz. Ücretsiz şekilde üye olarak çok ucuz fiyatlarla takipçi satın alabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.